Μέχρι την Παρασκευή η έκθεση για τη ναυτιλία

sxoleio mitropolis - ekthesi naytilias

Την έκθεση για τη ναυτιλία στο νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητρόπολης και το Ειδικό Σχολείο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους  στην έκθεση και μιλώντας, τους υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο στη ναυτιλία και έδρα της, είναι ο Πειραιάς. Ο δικός μας Πειραιάς. Και το Πολεμικό μας Ναυτικό, ο στόλος μας, δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία μας. Δεν έχουμε ηττηθεί ποτέ! Άρα η δύναμη της Ελλάδος είναι η ναυτιλία, ο πολιτισμός, η πίστη μας και η ομορφιά του τόπου μας».

Κατά τον κ. Μιχαλολιάκο , «είναι φανερό ότι αυτό που γίνεται εδώ στο κτίριο της Κανθάρου έχει πάρει ζωή και  είναι φάρος πολιτισμού. Είναι αυτό που λέμε ότι ασχολούμαστε, αγωνιζόμαστε για τις επόμενες γενιές. Αγωνιζόμαστε ώστε οι επόμενες γενιές να ζουν στον Πειραιά που είναι η πόλη της ναυτοσύνης, του πολιτισμού, του εμπορίου και της ανθρωπιάς.

Τονίζουμε και στα παιδιά – και σήμερα είναι εδώ το σχολείο της εκκλησίας και το ειδικό σχολείο – ότι η Ελλάδα που βάλλεται, εξακολουθεί να είναι πρώτη δύναμη στη ναυτιλία, ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και ο πολεμικός μας στόλος ουδέποτε υπέστειλε την σημαία, δεν ηττήθηκε ποτέ. Φυλάει Θερμοπύλες».

Η έκθεση για τη Ναυτιλία συνεχίζεται μέχρι  και την Παρασκευή.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει : παραδοσιακά σκαριά πλοίων, ομοιώματα πολεμικών πλοίων, πίνακες με ναυτικούς κόμπους, ναυτικές στολές Βαλκανικών πολέμων, ιστορικούς ναυτικούς χάρτες, κάδρα με ιστορικές συλλογές πλοίων, όργανα μέτρησης, οπτικοακουστικό υλικό για την κατασκευή παραδοσιακών σκαριών του 18ου – 19ου αιώνα, καθώς και βίντεο αφιερωμένο στο πολεμικό και εμπορικό μας ναυτικό.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00.

Σαββατοκύριακο: 10:00 -14:00.