Μαζικότατο το 2ο Κρητικό Πανηγύρι του Πειραιά

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στο «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά»,  που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»,  με τη στήριξη του δήμου, χθες, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο.

Στο «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά» συμμετείχαν  χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας, που παρουσίασαν την πλούσια χορευτική παράδοση της Κρήτης, ενώ δεν έλειψαν τα  παραδοσιακά  εδέσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  τόνισε:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι  σε μία από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με τον Πρόεδρό της Θοδωρή Τσόντο, με τους Κρήτες του Πειραιά και άλλων περιοχών και  με πολύ κόσμο.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» για την οργάνωση ακόμη  μιας επιτυχημένης  εκδήλωσης.  Πρόκειται για έναν από τους πιο ενεργούς και δραστήριους συλλόγους της πόλης μας, μαζί με την  Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ». Διατηρεί τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης με  πολλές κοινωνικές  και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Τσόντος

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»  Θοδωρής Τσόντος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Πρόκειται για  το «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά»,  που το διοργανώσαμε  με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά  και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πλατεία Καραϊσκάκη έχει γεμίσει από κόσμο.

Μεταφέρουμε  στην πόλη τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης, για να ζήσουμε ένα  καλοκαιρινό πανηγύρι με το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, τα ξεροτήγανα και τη ρακή».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:  οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και  Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  Ασπασία Αλιγιζάκη και Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα»  Αλέξανδρος Τζεφεράκος,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.