Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σαλαμίνα

politistikos oktobris

Με μία θεατρική βραδιά, ρεσιτάλ κιθάρας και πιάνου, ένα χορευτικό και ένα χορωδιακό συγκρότημα, συνεχίζονται στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, κάθε βράδυ στις 8 και με ελεύθερη είσοδο, οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οκτώβρη που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών» με τη συνεργασία και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Συγκεκριμένα: Τρίτη 15 Οκτωβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου με θεατρικά αποσπάσματα από έργα Ευριπίδη, Σοφοκλέους, Αριστοφάνους, Κοκτώ, βαλαωρίτη, Κουμπάτη, κ.ά. Με τους ηθοποιούς Ηλία Γκατσονίδη, Γιάννα Ζερβού, Τερέζα Ιατροπούλου, Βαγγέλη Καστρινόπουλο, Χαρά Κολλιού, Θέμιδα Κοσσιώρη, Ντίνο Κουμπάτη, Ελένη Τσαγανού, Σούζη Φωτίου, κ.ά.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ρεσιτάλ κιθάρας του Μαθιού Θεοδόση, πιάνου της Παολίνας Λουκά,  και σύγχρονα τραγούδια από τον Γιάννη Ταννή, καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Κηρέως Ευβοίας «Μάκιστος»

Πέμτη 17 Οκτωβρίου, η μικτή πολυφωνική χορωδία Μώλου Φθιώτιδος υπό την διεύθυνση Αντώνη Μπαλλή, θα μας γυρίσει νοσταλγικά σε αθάνατα τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες και κυρίως μεγάλες επιτυχίες από σμυρνέϊκα τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την 31η Οκτωβρίου.