«100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…» περιμένουν τα παιδιά στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με τίτλο   «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…». Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, δράσεις που συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζώρζ Σαρή. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη θα ξεκινήσει στις  20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο της βιβλιοθήκης (Μπιχάκη 15). Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Είσοδος με προεγγραφή στο τηλ. 2104838374

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και φέτος περιλαμβάνει την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ» με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, οι ηχογραφημένες αναγνώσεις θα oδηγήσουν τους αναγνώστες στην πιο κοντινή βιβλιοθήκη και όλοι θα μπορούν να τις ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QRcode.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr και #forEBEr.

Με πολλές εκδηλώσεις και εκθέματα  η «Κορινθία Πελοπόννησος 2023»

Από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, η Κόρινθος υποδέχεται την  Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2023» που έχει ως στόχο να προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης και να προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου (λιμάνι Κορίνθου) από 15 έως 18 Ιουνίου 2023 τελεί δε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ), που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι πλούσιο και ποικίλο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε διάφορα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κορινθίας.

Από τον αειφόρο τουρισμό και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών τουρισμού μέχρι τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη μετάβαση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την εξωστρέφεια, οι εκδηλώσεις αυτές θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις και καλές πρακτικές και προσφέρουν μια ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών,  συζήτηση και παρουσίαση καινοτόμων πρωτοβουλιών. Επίσης, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα υπάρξει πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:

Πέμπτη – Παρασκευή: 18:00 – 22:00

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: https://exkor.korinthiacc.gr/