Έχασε 18% από τη δύναμή του ο Κασιμάτης. Χωρίς «εφεδρείες» στο β΄γύρο

ekloges - kassimatis - melas

Το χαμηλότερο ποσοστό που έχει λάβει εν ενεργεία Δήμαρχος , σε δημοτικές εκλογές , τα τελευταία 16 χρόνια , έφερε ο Σταύρος Κασιμάτης στο χθεσινό πρώτο γύρο.
Από το 1998 , που επανεξελέγη δεύτερη φορά ο κ. Χρήστου , δεν υπήρξε εκλογική αναμέτρηση , εκείνος που ασκούσε τη δημοτική εξουσία , να λάβει κάτω από 39%.
Ακόμη και στις δημοτικές εκλογές του 2002 που ηττήθηκε από τον κ. Κασιμάτη , ο κ. Χρήστου είχε λάβει στον πρώτο γύρο , σχεδόν 40%.
Στις χθεσινές δημοτικές εκλογές , ο κ. Κασιμάτη κατέγραψε απώλειες σχεδόν 18(!) από το 2010 , όπου είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο .
Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων (113), ο κ. Κασιμάτης , κατάφερε να συγκεντρώσει όλο κι όλο 34, 50%, ακολουθούμενος από τον κ. Μελά , που έλαβε 23,32% και θα είναι το «ζευγάρι» που θα αναμετρηθεί στον καθοριστικό β’ γύρο.
Τρίτη κατετάγη με 14,31% η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ , κυρία Κυλλάκου , τέταρτη με 13,25% , η υποψήφια του ΚΚΕ , Ελευθερία Παπουτσιδάκη , πέμπτος ο Γιώργος Δημόπουλος με 9,47% και τελευταίος , ο προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ , Γιάννης Διάκος , με 5,15%
Η επικράτηση του κ. Κασιμάτη , στον πρώτο γύρο , με αυτό το ποσοστό κάθε άλλο παρά « ασφαλείας» μπορεί να θεωρηθεί για την τελική μάχη του β΄γύρου .
Δεδομένου ότι όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου , κατήγγειλαν με δριμύτητα τον κ. Κασιμάτη, θα έχει ενδιαφέρον από ποιες « ψηφοδεξαμενές» θα αντλήσει « εφεδρικές» ψήφους .
Ιδιαίτερα , η πολεμική του ιδίου όσο και κορυφαίων στελεχών του , εναντίον άλλων συνυποψηφίων του πρώτου γύρου ( Κυλάκου, Δημόπουλος ) , καθιστά σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση ψηφοφόρων τους.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο κ. Κασιμάτη , « ποντάρει» στην αποχή των ψηφοφόρων αυτών των παρατάξεων από το β΄γύρο , και που τον ευνοεί ως πρώτο , που είναι όμως δύσκολο λόγω της ταυτόχρονης παραγματοποίησης των ευρωεκλογών και του β΄ επίσης γύρου των περιφερειακών εκλογών .