“Ανοίγει η πλ.Ελευθερίας στον Κορυδαλλό

Μετά από  τρία σχεδόν χρόνια  ξαναδίνεται στην κυκλοφορία η πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού .

“Διαβεβαιώσεις” επί “διαβεβαιώσεων” και ” χρονοδιαγράμματα”  που έδιδαν , κυρίως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , όχι μόνο διαψεύσθηκαν αλλά  αποδείχθηκε ότι  ενέπαιζαν και ψηφοθηρούσαν σε βάρος  των πολιτών .

Είχε φθάσει στο σημείο ακόμη και  την ημέρα των δημοτικών εκλογών , που η πλατεία ήταν ένα σκάμμα και  ξηλωμένοι οι δρόμοι πέριξ αυτής , να υποστηρίζει ότι θα λειτουργούσε το ΜΕΤΡΟ  μετά από …λίγες ημέρες! Έτσι , μεταξύ άλλων , κατάφερε να αποσπάσει ποσοστό 38%.

Όμως και  με τη Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε .  Έφθασε στο σημείο ο νέος δήμαρχος, δίχως να έχει ενημερώσει κανέναν , πολύ περισσότερο να έχει ληφθεί κάποια απόφαση , να   δηλώνει ότι  θα αλλάξει τα σχέδια και θα πεζοδρομηθεί ένα μέρος της .

Ωστόσο ,   λόγω των εντόνων αντιδράσεων που προκάλεσε , το “απέσυρε” , δίχως πάλι να δώσει σ΄οποιονδήποτε κάποια εξήγηση  . Όπως συνέβη και επί Κασιμάτη, που και εκείνου το αρχικό σχέδιο  προέβλεπε  πεζοδρομήσεις αλλά το  άλλαξε ” εν μια νυχτί” μετά από αντιδράσεις.

Τώρα , μετά  τις ” εκτιμήσεις” ότι θα δινόταν στην κυκλοφορία αρχικά μέχρι την 28η Οκτωβρίου , που πέρασε,  είτε μέσα ή τέλη Νοεμβρίου ,  όλα δείχνουν ότι  τις αμέσως επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 5η Δεκεμβρίου θα  “ανοίξει”.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που κολλήθηκε ήδη στις στάσεις  των λεωφορείων και αναφέρεται σε αλλαγές  την  5η Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα της κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας , δεν σημαίνει ότι παραδίδεται και η ίδια η πλατεία , η οποία τελικά αναμένεται να είναι έτοιμη μήνες αργότερα.