Ασυνείδητοι αμολούν ακόμη και ντόπερμαν στις πλατείες του Κορυδαλλού . Τι κάνει ο δήμος;


Σε …απέραντα πάρκα  οικόσητων σκύλων , έχουν μετατραπεί οι πανέμορφες και πολυσύχναστες πλατείες του Κορυδαλλού. Ανά πάσα στιγμή εγκυμονεί ο κίνδυνος να βιώσει ο Κορυδαλλός , ένα τραγικό- ακόμη και θανατηφόρο – συμβάν,  από  εκείνα που ακούμε και διαβάζουμε αλλού ότι συμβαίνουν και διερωτώμαστε ” καλά , πως συνέβη; Είναι δυνατόν;”.

Στις πλατείες του Κορυδαλλού , ασυνείδητοι  ιδιοκτήτες , λύνουν το λουρί και αμολούν τα σκυλιά τους  τα οποία  στη συνέχεια περιδιαβαίνουν και τρέχουν ελεύθερα   τις πλατείες . Την στιγμή κατά την οποία παιδάκια παίζουν , άλλοι κάθονται στα παγκάκια ή περπατούν σ΄αυτές.

Χωρίς  καμία στοιχειώδη εκπαίδευση  ( που και πάλι απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς λουρί) , θεωρούν οι ασυνείδητοι,  ότι αρκεί  μια φωνή τους για να τα …” τιθασεύσουν”, όταν χρειαστεί .

Όπως έχει αποδειχθεί όμως  σε μια σειρά τραγικών συμβάντων αυτό ουδόλως αρκεί ή συμβαίνει . Όταν  κάτι τρομάξει ή ενοχλήσει ( ένας θόρυβος , ένα απρόσεκτο πλησίασμα κ.α )  το συμπαθές τετράποδο , όσο  φιλικό και ήρεμο να είναι ,ουδείς γνωρίζει πως θ΄αντιδράσει , όπως λένε όλοι οι εκπαιδευτές .Και αυτό δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους άλλους σκύλους , στους οποίους μπορούν να επιτεθούν και να τραυματίσουν .

Ο νόμος είναι σαφής ως προς αυτό . Αλλά , όπως και μια σειρά άλλοι νόμοι στην περίπτωση  του Κορυδαλλού , έχουν καταστεί κουρελόχαρτα . Κυρίως από την εγκληματική αδιαφορία  των ” αρμοδίων ” για την  εφαρμογή αυτών των νόμων .

Και δεν είναι μόνο αυτό ή ότι τα συμπαθή αυτά τετράποδα αφοδεύουν ή ουρούν παντού , μ΄ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία .Γιατί ακόμα και αν μαζεύονται τα περιττώματα, το σημείο ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί ¨καθαρό”.

Η ασυδοσία  και ασυνειδησία που επικρατεί , είναι ενδεικτική και στην περίπτωση ορισμένων εκ των ιδιοκτητών που βάζουν κυρίως  τα πρωινά , τα σκυλιά τους , μέσα στις παιδικές χαρές   που βρίσκονται στις πλατείες . Εκεί ακριβώς που παίζουν και πέφτουν κάτω νήπια και μικρά παιδάκια , εκεί  έχουν αφοδεύσει ή ουρήσει σκυλιά .Λες και δεν τους φτάνουν τα υπόλοιπα στρέμματα .

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε , με έναν , να έχει ελεύθερα δυο… ντόπερμαν στην πλατεία Μέμου ,τα οποία προηγουμένως είχε βάλει και στην παιδική χαρά μέσα και  φυσικά κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει, είναι ενδεικτική . Και βεβαίως  δεν είναι η μοναδική , που έχουμε στη διάθεση μας.

Το θέμα το γνωρίζουν  τόσο η σημερινή Δημοτική Αρχή , όσο και η προηγούμενη όσο και όλες οι παρατάξεις . Αλλά όλοι αποφεύγουν να το αντιμετωπίσουν . Και , όπως υποκριτικά , σε τόσα άλλα θέματα , έτσι και σ΄αυτό θ΄αντιδράσουν εκ των  υστέρων αν συμβεί τίποτε.

Ο νόμος είναι σαφής : Απαγορεύεται ρητά να κυκλοφορεί σκυλί χωρίς λουρί , η  σχετική αρμοδιότητα ανήκει στο δήμο , αρμόδια υπηρεσία είναι εκείνη του Περιβάλλοντος και οφείλει να επιτηρεί , να αποτρέπει και να ζητά άμεση παρέμβαση της αστυνομίας  όταν αντιμετωπίζει άρνηση  ή οτιδήποτε άλλο .

Δεν μπορεί ο δήμος να ” επενδύει” στον ” κοινωνικό αυτοματισμό” , στο να περιμένει δηλαδή την αντίδραση άλλων πολιτών σε τέτοια φαινόμενα.

Παράλληλα ωστόσο  μ΄αυτό , ο δήμος οφείλει  να αντιμετωπίσει και το υπαρκτό  πρόβλημα παντελούς έλλειψης ειδικών χώρων για τα οικόσιτα , τα οποία οι ιδιοκτήτες τους , είναι γεγονός ότι δεν έχουν πουθενά να τα πάνε .

Οφείλει άμεσα να προβεί στην επιλογή χώρων και διαμόρφωσης  τους σε πάρκα σκύλων , όπως έχουν δεκάδες δήμοι , μεταξύ των οποίων και η γειτονική Νίκαια. Όπου ελεύθερα και ανενόχλητα τα συμπαθή αυτά τετράποδα θα μπορούν να απολαύσουν κάποιες στιγμές , μακριά από τα καταθλιπτικά διαμερίσματα που περνάνε το υπόλοιπο της ημέρας  τους.