Γιατί ο Χουρσαλάς δεν ενημερώνει ότι ΣΗΜΕΡΑ είναι με Μητσοτάκη τα εγκαίνια του ΜΕΤΡΟ;

Απορίες , πολλές απορίες προκαλεί η σιωπή που τηρεί για τα σημερινά εγκαίνια του ΜΕΤΡΟ , από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ,Κυριάκο Μητσοτάκη , ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Νίκος Χουρσαλάς και η Δημοτική του Αρχή .

Σ΄αντίθεση μ΄ότι εδώ και ημέρες έχουν πράξει οι διοικήσεις των άλλων δυο δήμων των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ , ο κ. Χουρσαλάς ΔΕΝ εξέδωσε , μέχρι αυτή την ώρα , μεσημέρι Δευτέρας ,  καμία ανακοίνωση , που να ενημερώνει τους πολίτες πότε θα γίνουν τα εγκαίνια  από τον πρωθυπουργό και να τους καλεί να παραστούν σ΄αυτά .

Τουναντίον , εξέδωσε μια ανακοίνωση , στην οποία αναφέρει ότι  το Μετρο  «ανοίγει τις πύλες του» αύριο Τρίτη 7 του μηνός  και μάλιστα συνοδευόμενη από μια φωτογραφία που φέρει την ώρα 7μμ.

Η ανακοίνωση αυτή αν δεν παραπλανά,   σίγουρα δεν ενημερώνει σωστά τους πολίτες και τους προκαλεί σύγχυση : Και ως προς το πότε είναι τα εγκαίνια  αλλά και πότε ακριβώς θα λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ.

Η αλήθεια και το σωστό , τα οποία ΔΕΝ αναφέρει –γιατί άραγε; –η ανακοίνωση του δήμου Κορυδαλλού , είναι  τα  εξής :

  1. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό απόψε στις 7 το βράδυ . Ο πρωθυπουργός θα επικεφθεί και τους τρεις νέους σταθμούς
  2. Το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργήσει από τις  5, 30 το πρωί , αύριο!

Γιατί  όμως ο δήμος στην ανακοίνωση του αναφέρει 7  το βράδυ   για αύριο;

Τόσο αδιάφοροι και ανενημέρωτοι είναι ;

Με ολόκληρη –στην κυριολεξία – στρατιά συμβούλων να τον περιτρυγυρίζει ,  ούτε καν την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών  δεν διάβασαν ;

Επίσης γιατί ο κ. Χουρσαλάς ( που στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε πολεμήσει σφοδρά  την εκλογή Μητσοτάκη στην θέση του προέδρου ) , κρατά κρυφό το πότε και απο ποιόν θα γίνουν τα εγκαίνια;

Δεν όφειλε να ενημερώσει για να παραστούν οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που είναι μέλη και φίλοι του κυβερνώντος κόμματος;

Γιατί το έπραξαν οι άλλοι δήμοι και όχι εκείνος;

 

Η ανακοίνωση του δήμου

Και για του λόγου το αληθές , ιδού τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , αλλά και η σχετική φωτο που τη συνοδεύει  και  στην οποία αναγράφεται η ώρα 7μμ :

«Ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας ανοίγει τις πύλες του στις 7 Ιουλίου

Ύστερα από αναμονή αλλά και υπομονή πολλών ετών ανοίγει στις 7 Ιουλίου τις πύλες του ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας. Ένα σημαντικό έργο για την ποιότητα της ζωής μας, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για την πόλη μας. Οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και όλους τους κεντρικούς συγκοινωνιακούς κόμβους. Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία και συνάμα πρόκληση για όλους μας να αναδείξουμε το Μετρό σε μοχλό ανάπτυξης. Από την πλευρά μας, με συντονισμένες δράσεις και ενέργειες, επιδιώκουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αύξηση της επισκεψιμότητας του εμπορικού κέντρου, τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Στο πνεύμα αυτό, αποδίδεται, ύστερα από 8 χρόνια εργασιών, και η Πλατεία Ελευθερίας. Πλήρως διαμορφωμένη, με πράσινο και δύο πρότυπες παιδικές χαρές με σύγχρονα και ασφαλή όργανα για τους μικρούς μας φίλους και όλες τις ανέσεις για τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Παράλληλα, τοποθετείται σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο μοντέλο μια πόλης φιλικής προς το περιβάλλον, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία, με σύγχρονο στόλο ώστε να ενώσουμε τις γειτονιές της πόλης με τον νέο σταθμό Μετρό εξασφαλίζοντας την άνετη πρόσβαση κάθε κατοίκου. Την Τρίτη 7 Ιουλίου, το Μετρό έρχεται στην πόλη μας! Επόμενη στάση, ο Κορυδαλλός που μας αξίζει…»

Επίσης παραθέτουμε τι έπραξε ο δήμος Αγ. Βαρβάρας,που σημειωτέον ο δήμαρχος του ΔΕΝ είναι νεοδημοκράτης , όπως θέλει να παρουσιάζεται ο κ. Χουρσαλάς .