Γ. Δημόπουλος: Πάνω απ΄όλα ο Κορυδαλλός

dimarxeio korydallou - dimopoulosΈνα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον Κορυδαλλό , με την ανάδειξη στο προσκήνιο και σε  πρωταγωνιστικό  ρόλο  των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης του ,σηματοδοτεί η δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητα του Γιώργου Δημόπουλου .
Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Δημόπουλου , έχει πυροδοτήσει έντονες διεργασίες στα δημοτικά δρώμενα  και φυγόκεντρες δυνάμεις στην παράταξη του κ. Κασιμάτη ,η οποία πλέον παραπαίει.
Στο πλευρό του συσπειρώνονται δημότες με σημαντικότατη μέχρι τώρα προσφορά στην πόλη  , απ’ όλους τους κοινωνικούς χώρους .Αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τη σημαντική- καθοριστική  συμβολή που έχει  στη δρομολόγηση και κατασκευή σημαντικών έργων  αλλά  και  τις προσπάθειες που κατέβαλε από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών , στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών .
Ήδη ο κ. Δημόπουλος , νοίκιασε γραφεία για το συνδυασμό του , επί της πλατείας Ελευθερίας και το αμέσως επόμενο διάστημα , αναμένεται να ανακοινώσει την ονομασία του καθώς και τα ονόματα εκατοντάδων δημοτών που τον στηρίζουν . Ο κ. Δημόπουλος , επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες είχε θέσει στον κ. Κασιμάτη, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από εκείνον , μια σειρά ζητήματα που άπτονταν θεμάτων στρατηγικής, στόχων  αλλά και ύφους και τρόπου άσκησης της διοίκησης  καθώς και της απουσίας οποιασδήποτε συλλογικής λειτουργίας .
Τους λόγους και τις αιτίες αυτές εξέθεσε αναλυτικά  και στη συνομιλία που είχε με τον κ. Κασιμάτη , όταν του ανακοίνωσε την  αποχώρησή του καθώς και στην μακροσκελή επιστολή  που απέστειλε .
Στην επιστολή του , ο κ. Δημόπουλος περιγράφει καταστάσεις και φαινόμενα , που όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ,  « έχουν πάρει διαστάσεις που επισκιάζουν και δυστυχώς υπονομεύουν κάθε θετική πρωτοβουλία και δραστηριότητα που γίνεται για την πόλη». Και κατηγορεί τον κ. Κασιμάτη ότι όχι μόνο τα ανέχθηκε αλλά και κάλυπτε πολιτικά .
Ο κ. Δημόπουλος , υπογραμμίζει ότι επανειλημμένως τόσο εκείνος όσο και άλλα στελέχη τα είχαν θέσει στον κ. Κασιμάτη αλλά παρά τις «διαβεβαιώσεις» του ότι θα επεδίωκε να τα αντιμετωπίσει ,  «αποδείχτηκε δεν υπήρχε πολιτική βούληση και θέληση».
Ακόμη αναφέρεται στον πόλεμο που δεχόταν παρότι , επί των ημερών του, στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών , δρομολογήθηκαν , κατασκευάστηκαν ή είναι σ΄εξέλιξη τα σημαντικότερα έργα απ΄όλη τη δημαρχιακή θητεία του κ. Κασιμάτη και για τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος δημόσια έχει δηλώσει ότι οφείλονται κυρίως στις προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Δημόπουλος .

Η επιστολή Ολόκληρη η επιστολή του κ. Δημόπουλου , είναι η ακόλουθη:
« κ.  Δήμαρχε,
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας αιφνιδιάσω με την απόφασή μου να αποχωρήσω από την Παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»,  της οποίας ηγείσθε καθώς και από την Διοίκηση του Δήμου.
Από την θέση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών, στην οποία με δική σας απόφαση βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια και για αυτό σας ευχαριστώ, είμαι σε θέση να έχω  άποψη για τα τεκταινόμενα αλλά και για την εξέλιξη όλων των θεμάτων του Δήμου. Οι αιτίες και οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι γνωστοί. Επανειλημμένα τόσο εγώ όσο και άλλα στελέχη της παράταξης είχαμε επισημάνει  προβλήματα όπως:
•       Έλλειψη πολιτικής
•       Έλλειψη ουσιαστικής διοίκησης
•       Απουσία συνεργασίας
•       Απουσία ενημέρωσης και συλλογικότητας
•       Κατακερματισμός αρμοδιοτήτων
•       Απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες
•       Διασυρμός συναδέλφων Δημοτικών συμβούλων στα δικαστήρια για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία κλπ                                          Παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις σας ότι θα επιδιώκατε λύση,  ανεχθήκαμε για αρκετό χρόνο αυτή την κατάσταση. Όμως όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε πολιτική βούληση και θέληση από μέρους σας.
Συνέπεια τούτου ήταν τα φαινόμενα και οι καταστάσεις να έχουν πάρει διαστάσεις που επισκιάζουν και δυστυχώς υπονομεύουν κάθε θετική πρωτοβουλία και δραστηριότητα που γίνεται για την πόλη.
Είμαι υποχρεωμένος να σας διαβεβαιώσω ότι τα περιθώρια της ανοχής μου, στα πλαίσια της «παραταξιακής ενότητας» με καθιστούν συνυπεύθυνο και αυτό δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να το ανέχομαι, αφού και τα όρια της αντοχής μου εξαντλήθηκαν. Είναι μονόδρομος η ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους μου.
Αγαπητέ Σταύρο,
Τα τελευταία χρόνια που είχα την αρμοδιότητα των Τεχνικών Υπηρεσιών ως Αντιδήμαρχος, στάθηκα με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια στο πλευρό σου και εργάστηκα με αυταπάρνηση, με το όποιο  προσωπικό κόστος, όπως είσαι σε θέση να γνωρίζεις.
Κι όλα αυτά γιατί η πόλη του Κορυδαλλού αξίζει να γίνεται ολοένα και καλύτερη.
Σε αυτή την προσπάθεια έχουν παλέψει όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές κι εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Όπως κι εσύ δημόσια έχεις ομολογήσει για τα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη (ανάπλαση οδού Δημητρακοπούλου, πλατείας Μέμου, Γυμναστήριο στην Σταματοπούλου, κατασκευή 21ου Νηπιαγωγείου, ολοκλήρωση νέου Δημαρχείου….) οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε δικές μου ενέργειες και παρεμβάσεις, καθώς και στην  Τεχνική Υπηρεσία που διευθύνω. Παρόλα αυτά από στενότατους συνεργάτες σου, όλο το προηγούμενο διάστημα, επιχειρήθηκε αυτή μου η συμβολή να υποβαθμιστεί  αν όχι και να μηδενιστεί.
Ταυτόχρονα καθημερινά αναδύονται νοσηρά φαινόμενα και καταστάσεις που πλήττουν την αξιοπιστία μας προς τους εργαζόμενους και την πολιτική μας αξιοπρέπεια προς τους δημότες.
Είμαι από εκείνους, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, που πιστεύουν ακράδαντα, ότι όσο ποτέ άλλοτε η πόλη έχει ανάγκη από την ΕΝΟΤΗΤΑ στην βάση των προβλημάτων που δεν έχουν «χρώμα» και ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του Κορυδαλλού. Για την ΕΝΟΤΗΤΑ εργάστηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι γνωστός ο αήθης πόλεμος που δεχόμουν, και ενώ αυτή επιτεύχθηκε, εδώ και καιρό πάλι έχει διαρραγεί και δυστυχώς αυτό έχει βαρύτατες συνέπειες στο έργο και την λειτουργία της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει καταστεί απλός παρατηρητής. Σήμερα ο Κορυδαλλός έχει ανάγκη από ένα δυναμικό ξεκίνημα, που θα ενώνει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ την ίδια την πόλη, απαλλαγμένοι από εμπάθειες, μνησικακίες και μικροπολιτικούς στόχους.
Τα μηνύματα που λαμβάνω από την τοπική κοινωνία αλλά και τους εργαζόμενους απέχουν παρασάγγας από την εκτίμηση που εσείς κάνετε. Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να συνδράμω στη αποδόμηση του Δήμου, αφού όπως φαίνεται δεν σε ενοχλούν ούτε σε θορυβούν όλα αυτά τα φαινόμενα και όχι μόνο τα ανέχεσαι αλλά επιτρέπεις να μας οδηγούν σε πολιτικό καταποντισμό και κατακραυγή από τους εργαζόμενους και τους δημότες μας.   Είμαι σαφής ότι δεν προτίθεμαι να επιτρέψω να συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα. Η εμπειρία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μας επιτρέπει να μένουμε παθητικοί σε ότι καταποντίζει την πόλη και την οδηγεί σε διαχωρισμό αντίπαλων στρατοπέδων αγνοώντας το κοινό συμφέρον. Η αφύπνιση της κοινωνίας δεν θα  μας αφήσει στο απυρόβλητο και πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά της».