Δεν τόλμησε να απαντήσει ο Δημόπουλος στο δριμύ κατηγορώ του Κοσμίδη

 

Αφωνία κατέλαβε τον λαλίστατο πάντα «κυβερνητικό» εταίρο στον Κορυδαλλό ,  Γιώργο Δημόπουλο , στις βαρύτατες κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος του , ο Δημοτικός Σύμβουλος , Ηλίας Κοσμίδης , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ.Κοσμίδης , ήταν καταπέλτης, για την στάση που τήρησε ο κ. Δημόπουλος, ως  επικεφαλής τότε παράταξης της αντιπολίτευσης , σ΄ότι αφορά το έργο της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Κοσμίδης , τον κατηγόρησε ότι η στάση και η θέση που εξέφραζε ήταν αντίθετη με το συμφέρον της πόλης.

Παρ΄όλα αυτά – τι άλλη βαρύτερη κατηγορία μπορεί να υπάρξει για έναν αυτοδιοικητικό- ο κ. Δημόπουλος ,έκανε σαν να μην « άκουσε».

Συγκεκριμένα ο κ. Κοσμίδης , τον κατήγγειλε ότι πολέμησε τη μια , ρεαλιστική και σωστή θέση , που υπήρχε , για να ξεκινήσει το ΜΕΤΡΟ να λειτουργεί στον Κορυδαλλό.

«Αν σας ακούγαμε τότε  κ. Δημόπουλε , ο Κορυδαλλός ακόμη και σήμερα , 2 χρόνια  μετά τη λειτουργία του , δεν θα είχε  ΜΕΤΡΟ. Και θα περιμέναμε να ξεκινήσει ,όταν θα ολοκληρωνόταν και η κατασκευή του στον  Πειραιά» του είπε ο κ. Κοσμίδης ,που τότε ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης Κασιμάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη , ο κ. Δημόπουλος  «λυσσαλέα» είχε αντιταχθεί στη λύση του «σπασίματος» στα δυο του έργου , που προώθησε η τότε κυβέρνηση. Και συγκεκριμένα ολοκλήρωση και παράδοση της Γραμμής μέχρι τη Νίκαια , σε πρώτη φάση και έως τον Πειραιά σε δεύτερη φάση.

Ακόμη , ο κ. Κοσμίδης , επισημαίνει και την στάση του κ. Δημόπουλου και στην άρνηση του , να υποδεχθεί  ο Κορυδαλλός το βασικό  εργοτάξιο  καθώς και  τη μεταφορά μπαζών , από την πλατεία  Ελευθερίας . Που ήταν , όπως σημειώνει , προυπόθεση για την επίτευξη αυτής της λύσης , από την στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διάνοιξης του σταθμού της Αγ. Βαρβάρας και έκλεισε το εκεί εργοτάξιο.

Αφορμή για την παρέμβαση και το δριμύ κατηγορώ του κ. Κοσμίδης , αποτέλεσε η επανάληψη από  τον κ. Δημόπουλο , του προσφιλούς του « σπορ» , της καταγγελίας της περιόδου διοίκησης Κασιμάτη.

                     Σιωπούν Γουρδομιχάλης-Γαλανοπούλου

Και εντύπωση προκαλεί το γεγονός της σιωπής που επιλέγουν όποτε ο κ. Δημόπουλος καταφέρεται στο έργο και στη θητεία της Διοίκησης Κασιμάτη , άλλα στελέχη της  και σήμερα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας , όπως ο κ. Γουρδομιχάλης, η κυρία Γαλανοπούλου και ο κ. Αγιώτατος, Δεδομένου ότι  , ιδιαίτερα ο πρώτος , ήταν και ατύπως ο  Νο2  στην τότε Δημοτική Αρχή.

Αντίθετα , την υπεράσπιση της , ανέλαβε ο κ. Κοσμίδης , ο οποίος αν και εξ΄αρχής πορεύθηκε μαζί της , ωστόσο τα 13 χρόνια που διοίκησε  το δήμο , ο κ. Κασιμάτης , ουδέποτε  υπήρξε στην «ηγετική» ομάδα που τον περιέβαλε  τότε ή σε σημαντικές θέσεις αντιδημαρχίας.

                                           « Καμπάνα»

Τέλος συνιστά άλλο ένα κτύπημα … «καμπάνας» για τον νυν Δήμαρχο , Νίκο Χουρσαλά . Σχετικά με το «τίμημα» που έχει ως στο πολιτικό του κεφάλαιο  , αυτή η συνέχιση της συμπόρευσης-συνδιοίκησης  του δήμου με τον κ. Δημόπουλο, με ρόλο μάλιστα στην πράξη  «συνδιοιηκητή»   .

Η …μακροημέρευση της σύμπλευσης αυτής , δεν πρέπει να κάνει ιδιαιτέρως αισιόδοξο  τον κ.Χουρσαλά ότι μπορεί να ευοδωθεί το σχέδιο του . Της αφομοίωσης απ΄αυτόν , στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές , της παράταξης του πρώην Δημάρχου.

Διότι , ακόμη και αν καταφέρει να εντάξει και όλα τα εναπομείναντα στελέχη της , είναι βέβαιον ότι με τον κ. Δημόπουλο  μαζί, δεν θ΄ακολουθήσουν οι …ψηφοφόροι τους, που τελικά είναι και το ζητούμενο.

Κι αυτό για έναν και απλό λόγο: Ο κ. Δημόπουλος , με όσα έλεγε και έκανε ως αντιπολίτευση είναι γι αυτούς  και παραμένει «κόκκινο πανί».