Κάνει την « πάπια» τώρα ο Χουρσαλάς για τους security

Πολιτικάντικες και ψεύτικες  αποδεικνύονται καθημερινά , υποσχέσεις που έχει δώσει η συνδιοίκηση Χουρσαλά, τόσο προεκλογικά όσο και …μετεκλογικά.

Ήδη στους πέντε μήνες της θητείας της, είναι απτά τα δείγματα γραφής που έχει δώσει .

Ένα εξ΄αυτών είναι και το επίμαχο θέμα των security , που από μόνη της , το Νοέμβριο , είχε σπεύσει να «υποσχεθεί»- « διαβεβαιώσει» επιχειρηματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται στις πλατείες , σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Στη συνάντηση εκείνη  , όπως επιχειρηματίες αναφέρουν , είχαν καταγγείλει ότι στις πλατείες τις βραδυνές ώρες  ομάδες νεαρών δρουν παραβατικά , παρενοχλούν θαμώνες των καταστημάτων τους και όσους βρίσκονται ή περνούν από τις πλατείες κά . Και ότι λόγω της ελλιπούς αστυνομικής επιτήρησης των χώρων αυτών , εκείνοι για να προστατέψουν τις  επιχειρήσεις τους θα προσλάβουν ιδιωτική φύλαξη .

Η απάντηση του κ. Χουρσαλά και των άλλων στελεχών του που ήταν παρόντες , σύμφωνα πάντα με  παριστάμενους επιχειρηματίες , ήταν μην κάνετε τίποτε και ο καθένας ξεχωριστά και θ΄αναλάβει ο δήμος να προσλάβει -τοποθετήσει security.

Γι αυτό το λόγο μάλιστα , τέλη Νοεμβρίου και αφού απέμεναν όλο κι όλο  πέντε βδομάδες για να λήξει ο προυπολογισμός του 2019 , προέβη σε …αναμόρφωση του , εισάγοντας κονδύλι 70.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό .

Φυσικά  όχι μόνο  δεν υλοποιήθηκε αλλά  αποδείχθηκε ότι τελικά έγινε για « ψηφοθηρικούς» λόγους αφού στο νέο προυπολογισμό για το 2020 που συντάχθηκε τέλη Δεκεμβρίου , ένα μήνα μετά , το σχετικό κονδύλι …εξαφανίστηκε ως εκ «θαύματος».

Κατσούλης

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση του , τότε το Νοέμβριο  ( 30/11) από την ιστοσελίδα μας , Korydallosnews.gr.

Η μόνη από τις δημοτικές παρατάξεις που αντέδρασε εξ΄αρχής , στη συνεδρίαση που εγκρίθηκε τότε λίγες μέρες πριν , ήταν εκείνη  του « Μαζί για τον Κορυδαλλό» .

Μάλιστα , ο επικεφαλής της , Νίκος Κατσούλης , δεν αρκέστηκε απλώς στην καταψήφιση του θέματος , όπως δίχως συζήτηση έπραξαν οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην εκείνης του  πρώην δημάρχου Στ. Κασιμάτη  που υπερψήφισε μαζί με τη συνδιοίκηση όπως έπραξαν  και οι ” ανεξάρτητοι” Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά ζήτησε εξηγήσει και διευκρινήσεις , επισημαίνοντας ότι αφορά security, γνωρίζοντας προφανώς τι είχε ειπωθεί στη συνάντηση των επιχειρηματιών με τη Δημοτική Αρχή Χουρσαλά .

                 Η ανάρτηση

Γράψαμε τότε στην ιστοσελίδα μας , Korydallosnews.gr (30/11), με τίτλο

« Σεκιουριτάδες νοικιάζει ο δήμος για να επιτηρούν τις πλατείες» :

«Στις ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας ( security) επέλεξε να καταφύγει ο δήμος Κορυδαλλού , προκειμένου να αντιμετωπίσει παραβατικές συμπεριφορές ομάδες ατόμων σε δημόσιους χώρους του , όπως πλατείες, τις βραδινές ώρες.

Σχετικό κονδύλι , δεκάδων χιλιάδων ευρώ , ενέγραψε στον προυπολογισμό του δήμου για το 2020 , που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , την Πέμπτη 28/11.

Το ακριβές κόστος των υπηρεσιών αυτών , μένει να αποδειχθεί στην πράξη όπως επίσης και η αποτελεσματικότητα τους»

                             Αντιδράσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση –αποκάλυψη αυτή , οι άλλες παρατάξεις –πλην του Κασιμάτη- της αντιπολίτευσης , άρχισαν να βγάζουν ανακοινώσεις και να αντιδρούν.

Μάλιστα ο « Ανύποτακτος Κορυδαλλός» στην πρώτη ανακοίνωση του , που εκδόθηκε  …15 μέρες μετά από εκείνη τη συνεδρίαση  , αντί να  καταγγέλλει τη συνδιοίκηση Χουρσαλά , την καλούσε  όχι να διαψεύσει αλλά να … «καταδικάσει με δημόσια ανακοίνωση» το…συγκεκριμένο δημοσίευμα που …αποκάλυπτε όλα αυτά !!!

Το θέμα τέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε με τις δημοτικές παρατάξεις « Λαική Συσπείρωση» του ΚΚΕ και « Ανυπότακτος Κορυδαλλού» να τοποθετούνται κι αυτές καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή . Ενώ είχε προηγηθεί η είσοδος στο Δημοτικό Συμβούλιο , ομάδας ατόμων ,που προειδοποίησε –απείλησε τη διοίκηση για τις συνέπειες που θα έχει απ΄αυτούς αν προχωρήσει στο μέτρο αυτό .

Η διοίκηση Χουρσαλά , παντελώς σαστισμένη και φοβισμένη από τις αντιδράσεις αυτές στην πολιτικάντικη υποσχέση της , που δεν ανέμενε,  αποκαλύπτοντας  έτσι τον επιφανειακό –ψηφοθηρικό τρόπο προσέγγισης που κάνει σε κρίσιμα θέματα,    παρά τα όσα έγιναν και ακούστηκαν σ΄ εκείνη τη συνεδρίαση , δεν είπε …τίποτε για το τι θα πράξει. Και τελικά   δεν έπραξε.

                       Ξανά  

Για να βγει δε από  τη δύσκολη θέση που βρέθηκε και πιστεύοντας ότι αφήνοντας το θα « ξεχαστεί» , η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  υποσχέθηκε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο , στην πρώτη συνεδρίαση του , το Γενάρη .

«Υπόσχεση»  που αποδείχθηκε κι αυτή ανάλογης « αξιοπιστίας»  με τις υπόλοιπες της Δημοτικής Αρχής . Αφού , στη σημερινή  συνεδρίαση ΔΕΝ το έχει συμπεριλάβει στην  Ημερήσια Διάταξη .

Ωστόσο μ΄ανακοινώσεις τους, και γραπτά αιτήματα προς το προεδρείο  οι παρατάξεις « Μαζί για τον Κορυδαλλό» και « Ανυπότακτος Κορυδαλλός» ,   θα θέσουν  το θέμα στη σημερινή  συνεδρίαση ζητώντας από τον κ. Χουρσαλά  να δηλώσει ξεκάθαρα τι θα πράξει .

                                                        Ανυπότακτος Κορυδαλλός

Αναφέρει στη σχετική πρόσφατη  ανακοίνωση του , ο « Ανυπότακτος Κορυδαλλός»: «Σε συνέχεια του θέματος σχετικά με την παραχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες Σεκιούριτι της φύλαξης πλατειών και δημόσιων χώρων του δήμου μας, ο Ανυπότακτος Κορυδαλλός μέσω του δημοτικού του συμβούλου απέστειλε γραπτό κάλεσμα προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την δέσμαυση από μεριάς διοίκησης ότι αυτό το σημαντικό ζήτημα θα αποτελέσει θέμα του πρώτου δημοτικού συμβουλίου της νέας χρονιάς.

“Προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου 2019 και με αφορμή παρέμβαση πολιτών, αναδείχθηκε το ζήτημα της ”πρόθεσης” της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες ”Σεκιούριτι” την φύλαξη των πλατειών και δημόσιων χώρων του δήμου. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι αυτό το σημαντικό ζήτημα θα αποτελέσει θέμα του πρώτου δημοτικού συμβουλίου της νέας χρονιάς. Ο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ τοποθετήθηκε για το ζήτημα τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και με δελτίο τύπου στις 13/12, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα του ζητήματος και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η λήψη μιας τέτοιας απόφασης στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Καλούμε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να τηρήσει την δέσμευση του και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και την δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος της δίνοντας σαφής απαντήσεις για τις ΄΄προθέσεις΄΄ της, λαμβάνοντας υπόψη την προοδευτική και δημοκρατική ιστορία της πόλης μας και όχι μόνο της συντηρητικές κυβερνητικές ΄΄προθέσεις΄΄ επιβολής του δόγματος ΄΄νόμος και τάξη΄΄.

Για τον ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ο επικεφαλής Ιωάννης Περσίδης”