Καταργεί και γκρεμίζει τις φυλακές Κορυδαλλού ο Μητσοτάκης και γίνονται πάρκο

 

Μια εξαγγελία πολλών …μεγατόνων , επιφύλασσε για τον Κορυδαλλό και όλη τη Β΄Πειραιά , ο νέος πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης , κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του , στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι φυλακές Κορυδαλλού , γκρεμίζονται όλα τα κτίρια και μετατρέπεται η τεράστια αυτή έκταση δεκάδων στρεμμάτων σε πάρκο.

Η εξαγγελία , είναι η πρώτη που γίνεται από πρωθυπουργό, στη Βουλή  , δρομολογώντας την επίλυση του κορυφαίου αυτού αιτήματος της κοινωνίας του Κορυδαλλού , μεταμορφώνοντας ριζικά όλην την πόλη . Είχε προηγηθεί τη δεκαετία του ΄90 η σύναψη συμφωνίας για την κατάργηση των φυλακών τότε του δήμου Κορυδαλλού , επι θητείας Χρήστου , με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , που είχε υπογραφεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου , ως πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως  υπουργό Δικαιοσύνης

Η τεράστιας αυτής σημασίας ανακοίνωση του  νέου πρωθυπουργού έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία , δεδομένου ότι προεκλογικά δεν είχε αναφερθεί ή υποσχεθεί κάτι τέτοιο , όπως και κανείς άλλος.

Ωστόσο τη σημασία που αποδίδει ο κ. Μητσοτάκης στον Κορυδαλλό και σ΄όλη τη Β΄Πειραιά , υπογράμμισε και η απόφαση του , σ΄αυτές τις εκλογές να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην εκλογική αυτή περιφέρεια.