«Κοψοχρονιά» κυλικείο – «καφετέρια» με …κήπο και 5χ5;

dimarxeio korydallou neoΜεγάλο δέλεαρ αναμένεται να αποτελέσει το κυλικείο του νέου δημαρχείου του Κορυδαλλού, ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του οποίου αναμένεται να προκηρυχτεί εντός των προσεχών ημερών. Ο «τυχερός» που θα το αναλάβει δεν θα έχει μόνο έσοδα από τη σίτιση και τον… καφέ των εκατοντάδων επισκεπτών και  δημοτικών υπαλλήλων και αιρετών που καθημερινά εργάζονται στο δημαρχείο, αλλά θα πάρει σαν «προίκα» 60τμ στον όμορφο χώρο του προαύλιου του μεγάρου, ενώ θα έχει «πελατεία» και από τα γηπεδάκια που βρίσκονται πλέον πίσω από το δημαρχείο, και στα οποία προπονούνται παιδιά και αθλούμενοι έως το βράδυ.
Η τιμή εκκίνησης για την πλειοδοσία αναμένεται να οριστεί στα 1000 ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι φυσιολογικό ο διαγωνισμός για το κυλικείο να προσελκύσει αρκετούς μνηστήρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πιέσεις προς της διοίκηση. Ζητούμενο για τη δημοτική αρχή του Σταύρου Κασιμάτη λοιπόν, «η γυναίκα του Καίσαρα να μην είναι αλλά και να φανεί τίμια». Η νομιμότητα και η διαφάνεια, δηλαδή, στο διαγωνισμό όχι μόνο να τηρηθεί αλλά να βγει προς τα έξω, ώστε, όπως ειπώθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, να μην υπάρχουν σύννεφα και υπόνοιες για υπόγειες διαδρομές ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
Για αυτό το λόγο, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γιώργος Δημόπουλος καλεί στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, που θα ασχοληθούν με το ζήτημα, όχι μόνο τα μέλη αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίοι θα είναι παρόντες στο άνοιγμα των προσφορών και την τελική κατοχύρωση στον πλειοδότη.
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, οι όροι του διαγωνισμού θα έχουν οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.