Κρούσμα κορωνοιού σε βρεφονηπιακό σταθμό του Κορυδαλλού . Έκλεισε για 14 μέρες

 

Έκλεισε ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Κορυδαλλού , με το που άνοιξε, λόγω κρούσματος κορωνοιού  σε μέλος του προσωπικού  του .

Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού , σε προληπτικές εξετάσεις  για την ανίχνευση του Covid -19 που διενεργήθηκε στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ), ” προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19.

Για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο ιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού  και ο δήμος εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του 1ου Βρεφικού Σταθμού  για  14 μέρες  και  την απολύμανση του . Στην ανακοίνωση του Δήμου , τονίζεται ότι ” ο Σταθμός θα λειτουργήσει εκ νέου και θα υποδεχτεί τα πρώτα βρέφη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες”.

Στην ανακοίνωση του Δήμου , ωστόσο δεν διευκρινίζεται , αν  στο μεσοδιάστημα από την ημέρα της εξέτασης έως της ανακοίνωσης του αποτελέσματος , η συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμος  είχε συναντήσεις με εργαζομένους άλλων υπηρεσιών του Δήμου ή παράγοντες, τυχόν γονείς .

Επίσης αν είναι κατοικεί στον Κορυδαλλό, είχε επαφές εκτός από τον στενό της οικογενειακό περίγυρο και  με άλλους  είτε στη γειτονιά ή στο κτίριο που διανέμει ή επισκέφθηκε καφετέριες ,κλπ, αυτό το διάστημα . Και  τι μέτρα ελήφθησαν για όλα αυτά .

Το περιστατικό , να σημειώσουμε , συνέβη  και ενώ εδώ και μέρες , ο Δήμος Κορυδαλλού , δεν έχει αρμόδιο αντιδήμαρχο για τον τομέα αυτό.

Δεδομένου ότι έχει λήξει η θητεία των 5 από τους 7 που είχαν οριστεί πέρυσι , ο κ. Χουρσαλάς ( προφανώς για ενδοπαραταξιακούς λόγους) , δεν έχει προβεί ακόμη  στον ορισμό νέων ή στην ανανέωση της θητείας τους . Κάτι βεβαίως που έχουν πράξει όλοι οι άλλοι δήμοι της Β΄ Πειραιά.