Μετά τις « μαγκιές» ανοίγει « παραθυράκια» συμβιβασμού η δημοτική αρχή  Κασιμάτη με τα μπαρ της πλ. Ελευθερίας

plateia eleytherias - kassimatis2

Διατεθειμένος να « επανεξετάσει»  πτυχές της ψηφισθείσας από το Δημοτικό Συμβούλιο κανονιστικής πράξης για τις συνέπειες των καφέ- μπαρ και των άλλων  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τη μη τήρηση όσων προβλέπει στο ωράριο μουσικής , δήλωσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης .
    Η αρχική του  , στο ξεκίνημα της συζήτησης  του σχετικού θέματος , στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στάση για « απαρέγκλιτη» τήρηση  και « σεβασμό» των όσων έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο , έδωσε στο τέλος τη θέση , στη  « διάθεσή» του να συζητηθεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην κανονιστική διάταξη, όχι όμως και στην επιμήκυνση  του ωραρίου της μουσικής.
  Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πολύωρη, και με αρκετές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις.      Το θέμα έθεσε ο Πρόεδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ανδρέας Τζαβάρας, χαρακτηρίζοντας εξοντωτική την κανονιστική διάταξη που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία με μία μήνυση, μπορεί να αφαιρείται η παράταση της άδειας μουσικών οργάνων για τρεις μήνες.     Όπως εξήγησε ο κ. Τζαβάρας, τα καταστήματα ζητάνε παράταση του ωραρίου μουσικής από τις 11 μέχρι τις 3, η οποία και δίνεται από το Δήμο Κορυδαλλού, βοηθώντας όπως τόνισε, να δουλέψουν τα καταστήματα και να απασχοληθεί ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων. Με την κανονιστική όμως αυτή, συνέχισε, ο Δήμος έχει το δικαίωμα με μία μήνυση που αφορά την παράταση του ωραρίου, και χωρίς το θέμα να φτάσει μέχρι τα δικαστήρια, να πάρει την παράταση, με αποτέλεσμα το κατάστημα να μην μπορεί να έχει μουσική μετά τις 11. 
                   Τζαβάρας Αν δε αυτό γίνει, σημείωσε, για δεύτερη φορά, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να την πάρει για έναν χρόνο, χωρίς τα καταστήματα να πάνε στα δικαστήρια. Επίσης, πρόσθεσε, η κανονιστική προβλέπει το ίδιο και για την περίπτωση της υπέρβασης της επιτρεπόμενης έντασης της μουσικής, όπως και για τη λειτουργία του καταστήματος με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα.         «Αν αυτό εφαρμοστεί δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους» υποστήριξε και ζήτησε την τροποποίηση της κανονιστικής, επισημαίνοντας ότι τα καταστήματα έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες πάρα πολύ ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους.    «Είμαστε διατεθειμένοι να διορθώσουμε και άλλα πράγματα, αλλά αυτό το μέτρο, αυτή η κανονιστική, είναι εξοντωτική και λειτουργεί ανταγωνιστικά και ως προς τους άλλους Δήμους γύρω μας» τόνισε κλείνοντας και επανέλαβε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση.

                     Κασιμάτης
Ακολούθησαν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
 Ο κ.Κασιμάτης , υποστήριξε , ότι δεν χρειαζόταν κανονιστική, αν και εφόσον ερχόταν μήνυση για μετά τις 3 το βράδυ, για να πάρει ο Δήμος την άδεια παράτασης, αλλά μπορούσε να γίνει με απόφαση του Αντιδημάρχου. «Δεν χρειαζόταν κανονιστική. Μπορούσε με απόφαση του Αντιδημάρχου να γίνει ανάκληση της άδειας» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν χρειαζόταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει αυτό. Θα μπορούσε το μονομελές όργανο της διοίκησης δηλαδή που είναι ο Αντιδήμαρχος, να το κάνει». Σημείωσε ακόμα ότι η οποιαδήποτε άλλη  απόφαση- αλλαγή της κανονιστικής διάταξης ,  σχετικά με το θέμα, θα πρέπει να ληφθεί  με την καινούργια σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή μετά την 1 Σεπτεμβρίου .
    Δυο μέτρα και δυο σταθμά Ο κ. Κασιμάτης , επικαλέστηκε το νόμο που ορίζει ότι στη μεταβατική περίοδο από τις δημοτικές εκλογές μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τα νέα Δημοτικά Συμβούλια , τα απερχόμενα , ανεξαρτήτως αν έχει επανεκλεγεί η Δημοτική Αρχή ή όχι , μπορεί να πάρει μόνο αποφάσεις που αφορούν την τρέχουσα  λειτουργία του Δήμου. «Αυτή είναι μια κανονιστική διάταξη που θα έχει πέσει σε ένα λεπτό από την Περιφέρεια» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες υπερβολές ενδεχομένως έχουν γίνει, θα συζητηθούν με τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.   Βέβαια στην ίδια συνεδρίαση , με πρόταση της Δημοτικής Αρχής ελήφθη απόφαση για τη μη εφαρμογή του νόμου της αξιολόγησης , απόφαση που κάθε άλλο μπορεί να θεωρηθεί « τρέχουσα».

   Γεωργακοπούλου: Να σέβονται τους δημότες Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και τήρηση από τις εν λόγω επιχειρήσεις όσα ορίζει η νομοθεσία ,  δήλωσε η Δημοτική Σύμβουλος της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς»,  Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου. «Δεν θέλουμε κανένα μαγαζί κλειστό» ξεκαθάρισε. Επισήμανε όμως ότι το επιχείρημα ότι τα καταστήματα δίνουν δουλειά σε εργαζομένους έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, «και καλό είναι να το αφήσουμε στην άκρη». Εξέφρασε λοιπόν την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και από τις δύο πλευρές, με τα μαγαζιά να λειτουργούν, όχι όμως εις βάρος των δημοτών.
«Πιστεύω ότι για να υπάρχει μια καλή λειτουργία, πρέπει να υπάρχει και από εσάς μια καλή διάθεση να τηρείτε τα νόμιμα» είπε απευθυνόμενη προς τους καταστηματάρχες και διευκρίνισε ότι όταν για παράδειγμα κόβονται δέντρα για να μπουν ομπρέλες ή στήνονται τραπέζια και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ένα καροτσάκι, διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν θέματα που και τα καταστήματα θα πρέπει να σεβαστούν. Σεβασμός, συνέχισε, θα πρέπει να υπάρχει και ως προς την τήρηση του ωραρίου. «Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς τους ιδιοκτήτες έχετε την οικία σας πάνω απ’ αυτά τα μαγαζιά ή κοντά σ’ αυτά τα μαγαζιά. Τα παράπονα των δημοτών είναι πάρα πολλά» σχολίασε και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός προς τους δημότες και τις ώρες κοινής ησυχίας. «Δηλαδή αν υπάρχει όντως παραβίαση μετά τις 3 η ώρα, καλό θα είναι εσείς οι ίδιοι να είσαστε αυτοί οι οποίοι θα προσπαθείτε με έναν τρόπο να το περιορίσετε. Δείχνοντας και εσείς έτσι μία ευαισθησία. Θεωρώ ότι αυτή η κανονιστική διάταξη, αν εφαρμοστεί σωστά, είναι η σωστή» ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας. 
  Βιδάλης : Επιτροπή
        Ακολούθησε μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο μέτρησης του θορύβου από τις αρμόδιες αρχές, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν και οι διαφωνίες,.
  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βιδάλης, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την κανονιστική διάταξη. «Προτείνω να γίνει μια επιτροπή διαβούλευσης, να δούμε όλα αυτά τα επίμαχα σημεία» ανέφερε, παρατηρώντας ότι το Σώμα θα πρέπει να είναι ευαίσθητο και ως προς την επιχειρηματικότητα που δημιουργεί θέσεις εργασίας και φέρνει έσοδα στο Δήμο.    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Χαράλαμπου Τσιρακίδη.           Τσιρακίδης : Κοροιδέψατε τον κόσμο
«Δεν είμαι συνένοχος σ’ αυτό που ψηφίσατε» είπε, αναφερόμενος στην απουσία του από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σωρεία αντιδράσεων από μέλη του Σώματος, και ειδικά της διοίκησης, που έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για βαριά λέξη που χρησιμοποίησε ο συνάδελφος τους.     Η κόντρα μάλιστα συνεχίστηκε με τον κ. Τσιρακίδη να δηλώνει προς τη διοίκηση ότι «επειδή κοροϊδέψατε τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε και εμένα», προκαλώντας και νέες αντιδράσεις. 
  « Εσείς δεν γλεντάγατε στα μαγαζιά;»
        Συνεχίζοντας πάντως την τοποθέτηση του, ο κ. Τσιρακίδης τόνισε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν πώς είναι να είναι κανείς επιχειρηματίας, αφού βρίσκονταν από μικροί σε δημόσιες υπηρεσίες, βγάζοντας εύκολα το μισθό τους και επισήμανε ότι για να στηθούν οι επιχειρήσεις αυτές, με τη βοήθεια όπως αναγνώρισε του Δήμου, έχουν γίνει θυσίες. «Γιατί ξαφνικά αυτή η ανοχή σταμάτησε;» ρώτησε τη διοίκηση, και ζήτησε να μάθει ποιος ο λόγος για αυτή την αλλαγή της στάσης.   Αναρωτήθηκε τέλος αν αυτοί που ψήφισαν την κανονιστική έφευγαν στις 3 από τα καταστήματα όταν γλένταγαν. «Τρεις και ένα ήταν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν; Αυτοί δεν κάνανε ηχορύπανση όταν 3:30 η ώρα ήταν με τα λουλούδια στο κεφάλι και γλεντάγανε, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αυτοί που το ψηφίσανε» ρώτησε κλείνοντας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας νέος γύρος λεκτικών αντιπαραθέσεων. 
  Καλούδης: Γιατί μίλησαν τώρα ;
        Αξιοπρόσεχτο και αξιοζήλευτο χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλούδης ,το γεγονός ότι στα τρεισήμισι χρόνια της παρουσίας συναδέλφου ή συναδέλφων του, άρθρωσαν λόγο σήμερα για αυτό το θέμα. Όταν πέρασαν, όπως είπε, σημαντικά ζητήματα, που είχαν μεταξύ άλλων να κάνουν και με εργαζομένους.    «Εγώ προσβάλλομαι από συνάδελφο ή από συναδέλφους, διότι άκουσα ότι ψήφισα και είμαι συνένοχος» παρατήρησε και παραδέχτηκε ότι είναι συνένοχος επειδή ήταν πάρων στα Δημοτικά Συμβούλια και ψήφισε σοβαρά θέματα για το Δήμο Κορυδαλλού. «Δεν περίμενα τρεισήμισι χρόνια να έρθω για να επωφεληθώ για ένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο μπορεί να είναι σοβαρό, αλλά έχει τον τρόπο του και να λυθεί. Όχι όμως μ’ αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοιες τοποθετήσεις κάνουν κακό και στους καταστηματάρχες και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέτοιες τοποθετήσεις πρέπει να είναι μακριά από εδώ. Διότι σεβασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαίνει κατά πρώτον παρουσία» κατέληξε.  
Δημόπουλος: Δεν τα ξέρετε καλά κ. Κασιμάτη Την άποψη , ότι δικαίωμα της ανάκλησης της αδείας έχει η επιτροπή ποιότητας ζωής κι όχι προσωπικά ο Αντιδήμαρχος, που υποστήριξε ο Δήμαρχος , ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δημόπουλος και παρατήρησε ότι δεν θυμάται να έχει γίνει ποτέ ανάκληση της παράτασης ωραρίου.
Αφού επισήμανε ότι συμφωνεί με την ανάγκη να υπάρχουν κανόνες στη λειτουργία των καταστημάτων, με την τήρηση και του ωραρίου, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί ότι η Δημοτική Αρχή  δεν δέχεται να κάνει λίγο κράτει για δύο – τρεις μήνες μέχρι το Σεπτέμβρη που θα επανεξεταστεί το θέμα από τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
« Έχετε δείξει ανοχή για πολύ σημαντικότερα» Ειδικά μάλιστα τη στιγμή, όπως είπε, που ξέρει ότι υπάρχουν καταλήψεις πεζοδρομίων χωρίς να τους πειράζει κανείς και ανείσπραχτα τέλη από καταλήψεις πεζοδρομίων. «Και μας εμποδίζει τώρα αυτό;» αναρωτήθηκε και κάλεσε τη διοίκηση να κάνει κράτει μέχρι το Σεπτέμβρη προκειμένου να ξανασυζητηθεί το θέμα «και ό,τι πούμε να το εφαρμόσουμε». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι συμφωνεί απολύτως με την μουσική να σταματάει ακριβώς στις 3πμ και να υπάρχει σεβασμός προς τον πολίτη και σε άλλα ζητήματα.

Νικολεουσάκος: Εξοντωτικό  μέτρο Να προχωρήσει με διαλλακτικότητα, τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβρη, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νικολεουσάκος, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει φτάσει σε εξοντωτικό σημείο τις επιχειρήσεις και δεν πρέπει να ισχύσει.
«Θα μπορούσατε και μπορείτε για δύο μήνες να αλλάξετε ρότα, να μην φτάσετε σ’ αυτά τα εξοντωτικά σενάρια» ανέφερε και κάλεσε τη διοίκηση να κατανοήσει τα προβλήματα των καταστημάτων.  Διευκρινίσεις πάνω στα όσα ελέχθησαν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Βράκας, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως ειπώθηκαν μέχρι στιγμής. 
Βράκας: 13 χρόνια δεν το τηρούσε ο Δήμος Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με κανέναν, ο κ. Βράκας εξήγησε ότι η κανονιστική για την άδεια μουσικών οργάνων είχε ψηφιστεί από το 2001 και προέβλεπε την τήρηση αυστηρών κανονισμών, προκειμένου να μην διαταράσσεται η ησυχία των κατοίκων. «Το αν τηρήθηκε, δεν τηρήθηκε από το 2001  και μετά ας λογοδοτήσουν αυτοί που πέρασαν από Αντιδήμαρχοι καταστημάτων κλπ» τόνισε, είπε αποσιπώντας ωστόσο τις ευθύνες που είχαν πρωτίστως οι Δήμαρχοι που το άφησαν νεκρό γράμμα , για να μην εκθέσει προαφνώς τον κ. Κασιμάτη, που είναι  Δήμαρχος τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια . Πρόσθεσε δε ότι εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα έχουν αρχίσει να έρχονται στο Δήμο συνεχόμενες μηνύσεις από το αστυνομικό τμήμα, που αποδείκνυαν ότι τα καταστήματα λειτουργούσαν μετά τις 3πμ. 
  Υπήρξε παράμβαση εισαγγελέα «Αυτές οι μηνύσεις για πρώτη φορά πήγαιναν στον εισαγγελέα και κοινοποιούνταν στο Δήμο για τις περαιτέρω ενέργειες. Άρα ήταν ενήμερος ο εισαγγελέας για το τι μηνύσεις δεχόταν ο Δήμος» παρατήρησε και ενημέρωσε ότι τέλος του χρόνου  του 2013 , ήρθε στο Δήμο χαρτί από τον εισαγγελέα που ζητούσε να πληροφορηθεί τις ενέργειες που έχει κάνει για τις μηνύσεις αυτές. «Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν υπάρχει μια μήνυση, υπάρχουν πολλές μηνύσεις για τις οποίες θα έπρεπε να αναφέρουμε αν έχουμε κάνει κάτι για συγκεκριμένα καταστήματα» υπογράμμισε και επανέλαβε ότι αυτό που γίνεται είναι να τηρείται η κανονιστική του 2001, σύμφωνα με την οποία η παράταση ισχύει μέχρι τις 3πμ. «Θα μπορούσε λοιπόν ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος, όταν ερχόταν μια μήνυση πέραν τις 3πμ  η ώρα να κάνει ανάκληση της άδειας, χωρίς να έχει καμία κανονιστική» σημείωσε. Διευκρίνισε δε ότι αυτό που αποφασίστηκε ήταν να γίνει «μια κανονιστική πάνω στην κανονιστική», δεδομένου ότι η επιτροπή ποιότητας ζωής δέχτηκε ομόφωνα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αυτό το πράγμα, «να δεχόμαστε μηνύσεις μετά τις 3πμ  και να μην αντιδράσουμε». Ελήφθη , λοιπόν, συνέχισε, η συγκεκριμένη απόφαση και όταν κοινοποιήθηκαν οι μηνύσεις προς καταστήματα και αφαιρέθηκε η άδεια παράτασης για τρεις μήνες, δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα μετά από δέκα ημέρες να ακολουθήσει η δεύτερη μήνυση και να γίνει η οριστική αφαίρεση.

 Δεν συμμορφώθηκαν   Ο κ. Βράκας ενημέρωσε στη συνέχεια, ότι κάποια καταστήματα προσέφυγαν στα δικαστήρια, τα οποία και αποφάσισαν αναστολή της αφαίρεσης αδείας  μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί αυστηρά η παράταση μέχρι τις 3πμ. Αν όμως δεν τηρηθεί, τόνισε ο Αντιδήμαρχος, η αφαίρεση της παράτασης της μουσικής είναι αυτοδίκαιη λύση. «Πληροφορώ λοιπόν ότι μετά από μια εβδομάδα, παρόλο που κοινοποιήθηκε αυτό, είχαμε συνεχόμενες μηνύσεις. Αυτοδίκαια λοιπόν, όπως έλεγε το δικαστήριο, έπρεπε να παρθούν οι παρατάσεις της άδειας μουσικής. Αυτό λοιπόν και έγινε για δύο καταστήματα» τόνισε και συνέχισε:
«Ήταν αναγκαστικό να παρθούν μέτρα, διότι θα πηγαίναμε κατηγορούμενοι. Θα πήγαινε ο υποφαινόμενος σαν Αντιδήμαρχος κατηγορούμενος, θα πήγαιναν υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν έλεγαν την εισήγηση τους στον Αντιδήμαρχο, και κατ’ επέκταση θα πήγαινε και η επιτροπή ποιότητας ζωής που δεν παίρνει μέτρα». Αναφέρθηκε τέλος στην περίπτωση ενός συγκεκριμένου καταστήματος, που όπως διαπιστώθηκε είχε φέρει ολόκληρη ορχήστρα, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. «Θα μπορούσα λοιπόν εδώ με μια απλή απόφαση να του πάρω την άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Δεν το κάναμε και επίσης αν ελεγχθώ και εδώ από τον εισαγγελέα μπορεί να πάω και κατηγορούμενος γι’ αυτό» υπογράμμισε. 
Κασιμάτης: Να το «συζητήσουμε»
Διατεθειμένος να συζητήσει στην επιτροπή ποιότητας ζωής το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην κανονιστική διάταξη, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση του θέματος. Υπογράμμισε όμως ότι η παράταση του ωραρίου είναι μέχρι τις 3 και επομένως μετά, ο πολίτης της περιοχής έχει το δικαίωμα να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί. «Να συνδυάσουμε αν θέλετε από τη μία πλευρά την επιχειρηματικότητα στην πόλη που είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όλους μας, για την πόλη κυρίως, από την άλλη όμως, την ησυχία των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι για να υπάρξει αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες. Μίλησε ακόμα για το έγγραφο του εισαγγελέα που ήρθε στο Δήμο  πριν από λίγους μήνες και που ζητούσε να πληροφορηθεί τι έχει κάνει η διοίκηση σχετικά με τις μηνύσεις που έχουν ήδη γίνει. «Παίρνει λοιπόν ο εισαγγελέας τη μήνυση που είναι για τέσσερις και τέταρτο, για έξι παρά δέκα και λέει λοιπόν στον Αντιδήμαρχο τι έχεις κάνει γι’ αυτό; Τι θα κάνει ο Αντιδήμαρχος, τι θα κάνει ο υπάλληλος του Δήμου» ρώτησε τον Πρόεδρο των καταστηματαρχών.

 Δεν γίνεται να ανκληθούν οι αποφάσεις   Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης αποφάσεων της επιτροπής ποιότητας ζωής σχετικά την αφαίρεση της άδειας παράτασης.
«Προσέφυγαν κάποια καταστήματα στα δικαστήρια. Πήραν μια απόφαση. Και πήραν μια ευνοϊκή απόφαση. Προσέχτε, προκλητική. Αποφάσισε το δικαστήριο για αρμοδιότητα του Δήμου. Και είπε ότι αναστέλλουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Που είναι αρμοδιότητα δική μας. Και αυτό το σεβαστήκαμε. Και έβαλε μια παράμετρο. Είπε με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη παράβαση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Την απόφαση λοιπόν αυτή την κοινοποιήσαμε στα μαγαζιά εμείς. Γνώριζαν λοιπόν ότι αν θα κάνουν άλλη παράβαση θα ίσχυε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι ποινές. Και σε τρεις μέρες κάνανε και άλλες δέκα παραβάσεις. Σε τρεις μέρες. Και μας λέτε τώρα να  μην τηρήσουμε αυτή την απόφαση».