Με  γενικόλογα « θα» έκοψε την πίτα του δήμου Κορυδαλλού ο Χουρσαλάς

 

Σε πανηγυρικό κλίμα  έκοψε ο δήμος Κορυδαλλού , στην αίθουσα των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων, την πίτα ,

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του , ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς ευχήθηκε το 2020 να είναι χρονιά δημιουργίας, ευημερίας και ουσιαστικής αναβάθμισης της πόλης του Κορυδαλλού σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικότερα προανήγγειλε «άμεσα» θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της απομάκρυνσης των φυλακών. Με βάση τις …κυβερνητικές προθέσεις  αφού καμία  θεσμική συμμετοχή στους σχεδιασμούς αυτούς δεν έχει ως δήμαρχος.

Επίσης … αναφέρθηκε στις  «σημαντικές προκλήσεις» , όπως είπε ,  του επόμενου έτους, χωρίς ωστόσο για πολλές απ΄αυτές να πει τι θα κάνει η διοίκηση του .

Συγκεκριμένα , ανέφερε , «το άνοιγμα του σταθμού του μετρό στη πλατεία Ελευθερίας και τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με την αγορά δύο μικρών λεωφορείων που θα συνδέσουν τις γειτονιές της πόλης με το εμπορικό κέντρο». Δημοτική Συγκοινωνία που για να πιστοποιηθεί βεβαίως  και να μη λειτουργεί παράνομα , απαιτείται πολύς χρόνος.

Επίσης αναφέρθηκε στην «ανάγκη»… « αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών των σχολείων με τη δημιουργία ειδικού τεχνικού συνεργείου για τις σχολικές εγκαταστάσεις και την απορρόφηση όλων των διαθέσιμων κονδυλίων αλλά και την εξεύρεση νέας χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων».  Χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για ίδρυση νέου σχολείου  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Άνω Κορυδαλλό –Σχιστό , όπως είχε υποσχθεί προεκλογικά.

Ακόμη στα  « θα» που είπε ήταν και  η ανάγκη ( πάλι) για «την επίτευξη ουσιαστικών βημάτων προς την επίλυση του διαχρονικού προβλήματος του χώρου των παλιών λατομείων στο Σχιστό».

Χωρίς φυσικά και εδώ να αναφέρει το πως ,  ποιά βήματα κ.α

Ακόμη , υποσχέθηκε , « το άνοιγμα ενός τουλάχιστον νέου παιδικού σταθμού ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των παιδιών της πόλης».

Τέλος θέλοντας προφανώς να δικαιολογήσει την καταπάτηση της  γραπτής προεκλογικής του δέσμευσης και την πλέρια συνεργασία του , με την πρώην παράταξη Κασιμάτη , είπε :«Το 2020 να αφήσουμε τους διχασμούς και τις συγκρούσεις και να βαδίσουμε με σιγουριά στην επόμενη μέρα. Απαιτείται σκληρή και εντατική δουλειά αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε τη πολυπόθητη αλλαγή εποχής. Εδραιώνεται ήδη μία νέα αυτοπεποίθηση. Η πίστη ότι αξίζουμε περισσότερα και ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε τη πόλη μας μπροστά!», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του.
Την εκδήλωση άνοιξε το Δημοτικό Ωδείο και η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου Κορυδαλλού, ενώ κρητικά τραγούδια χόρεψαν τα μέλη του συλλόγου Κρητών Κορυδαλλού, Νίκαιας – Ρέντη «Άγιος Ανδρέας». Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν οι τιμητικές βραβεύσεις Κορυδαλλιωτών, από διαφορετική αφετηρία, με διαφορετική διαδρομή αλλά κοινή συνισταμένη… την πόλη μας.

Με μεγάλη συγκίνηση τιμήθηκαν ο Δημήτριος Ρήγας (Δημοτικός Σύμβουλος από το 1964 έως το 1990, ο Γεώργιος Χερουβείμ (Δημοτικός Σύμβουλος από το 1987 έως το 1994 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) ,ο εξαιρετικός και βραβευμένος με το βραβείο Χόρν, ηθοποιός Χρήστος Λούλης και ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου, Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Γεώργιος Ζώρζος, ο οποίος ευλόγησε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα, οι βουλευτές κ.κ. Τραγάκης Ιωάννης (πρώην Α΄ Αντιπρόεδρος Βουλής), Μαρκόπουλος Δημήτρης , Μπακαδήμα Φωτεινή, εκπρόσωποι όλων των βουλευτών της Β΄ Πειραιά, η π. βουλευτής κ. Καρακώστα Εύη, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος Γιώργος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Παπαγεωργίου Νίκος , ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Λεωτσάκος Ανδρέας, οι κ.κ. Μπαρμπαγιάννη – Αδαμοπούλου Ευγενία, Μελάς Σταύρος εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ , ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης Ευστάθιος, οι πρώην Δήμαρχοι Κορυδαλλού κ.κ. Θεμελής Νίκος και Χρήστου Στέφανος, ο π. Δήμαρχος Περάματος κ. Λαγουδάκος, ο Αν. Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Μύτογλου, η κ. Τσιλιγκίρη Χριστίνα διευθύντρια ΣΕΦ, οι πολιτευτές κκ. Βρεττάκος Γιώργος, Βουτυράκου Σταυρούλα, Λιβανός Μιχάλης, Παλευρατζής Ανδρέας, Σούτας Νικόλαος, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, το σύνολο των σχολείων, σωματείων και των φορέων της πόλης και το Παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού.