Πιτσαρία- «χωματερή» στον Πειραιά , έκλεισε ο Χρήστου

nomarxia peiraia - xristouΣτην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας πιτσαρίας στο Πειραιά, η οποία μετά από έλεγχο των εποπτών δημόσιας υγείας βρέθηκε να λειτουργεί υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητας Πειραιά.
Η πιτσαρία αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία και σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά διαπιστώθηκαν τα εξής:
Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος:
–       Οι επιφάνειες των τοίχων της επιχείρησης, της οροφής, του δαπέδου και της πόρτας εισόδου του παρασκευαστηρίου καθώς και του δαπέδου του παταριού ήταν ακάθαρτες με ίχνη λιπών.
–       Το απορροφητικό σύστημα απαγωγής των αερίων και οσμών που παράγονται κατά την Παρασκευή των εδεσμάτων ήταν ακάθαρτο με ίχνη λιπών. Επίσης η συντήρηση του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος ήταν ελλιπής, με αποτέλεσμα την μη ικανοποιητική λειτουργία αυτού και τη διάχυση των οσμών που παράγονται κατά την Παρασκευή των εδεσμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
–       Τα ράφια και ντέξιον στο πατάρι ήταν ακάθαρτα με ίχνη λιπών
–       Οι σχάρες σε όλα τα ψυγεία συντήρησης του καταστήματος ήταν οξειδωμένες.
–       Στους χώρους της επιχείρησης δεν έχει γίνει εντομοκτονία – μυοκτονία.
–       Το παράθυρο του αποχωρητηρίου καθώς και τα ανοίγματα για τον φυσικό αερισμό του παταριού δεν έφεραν κατάλληλο προστατευτικό πλέγμα για να εμποδίζεται η είσοδος των βλαβερών εντόμων.
–       Δεν υπήρχε ποδοκίνητος νιπτήρας για το πλύσιμο των χεριών του προσωπικού. –     Το κατάστημα δεν διέθετε κατάλληλο λιποσυλλέκτη.
–       Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα δεν διέθεταν πιστοποιητικά υγείας όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Α.Τ. Καλλίπολης για την εκτέλεσή της. Σημειώνεται ότι αναστολή της απόφασης σφράγισης γίνεται μόνο αν από πλήρως αιτιολογημένη γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προκύψει ότι έγιναν βελτιωτικές εργασίες για τη λειτουργία της επιχείρησης και κατά συνέπεια εκλείψει η απειλή για τη Δημόσια Υγεία.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε: «Οι ελεγκτικές μας υπηρεσίες συνεχίζουν καθημερινά  τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας με εντατικούς ελέγχους σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς μας. Με τη σημερινή απόφασή μας στέλνουμε ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν να καταστρατηγούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας».