Πως και απο που τους πληρώνετε κκ Κασιμάτη – Καλούδη ;

riniotaki - kassimatis - kaloudisΠολλά και σημαντικότατα είναι τα ζητήματα που προκύπτουν συνολικά για τη Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού και προσωπικά για τον ίδιο το Δήμαρχο , κ. Κασιμάτη,  από τις ενέργειες του προέδρου της Δυετροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , Κώστα Καλούδη, για τις εργασίες που πραγματοποιεί στα σχολεία.
Όπως έχουμε τονίσει,  τις προηγούμενες ημέρες , οι εργασίες αυτές γίνονται  λίγες μόλις βδομάδες , μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου προγράματος επισκευών – συντήρησης που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή. Και η οποία με τυμπανοκρουσίες είχε δηλώσει ότι το υλοποίησε « έγκαιρα» και πριν να ανοίξουν τα σχολεία και με ελάχιστο οικονομικό κόστος .
Εκτός, από το ποιός ιεραρχεί σε ποιά σχολεία θα γίνουν εργασίες και τι είδους ;  Αν υπάρχουν ή όχι  σχετικές μελέτες της αποκλειστικά αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ( μάθαμε πως ΟΧΙ)   ή εργασίες γίνονται «εμπειρικά» …κοινώς στο πόδι , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την ασφάλεια των μαθητών και την στατικότητα των κτιρίων ;
Εκτός του  πως …ανατέθηκαν , με διαγωνισμό ή « απευθείας» και το ποιά υπηρεσία του Δήμου ή άλλου Νομικού του Προσώπου διενήργησε τις σχετικές εργασίες  , σήμερα ρωτάμε:
Πως θα πληρωθούν οι εργολάβοι ; Από ποιόν κωδικό; Διότι, ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στις Σχολικές Επιτροπές  , από τα χρήματα που λαμβάνουν – και είναι απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας – να διατίθενται για τέτοια έργα .Αλλά πρέπει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ να απορροφώνται σε λειτουργικές δαπάνες ( θέρμανση ,  πληρωμή τιμολογίωνμ ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – γραφική ύλη κ.α ).
Και αυτό βεβαίως το γνωρίζουν και οι διευθυντές των σχολείων καθώς και η τοπική ΕΛΜΕ.
Που σημαίνει ότι « αύριο – μεθαύριο»,  ο Δήμος δεν θα έχει χρήματα να καλύψει τις παραπάνω στοιχειώδεις δαπάνες γιατί θα  έχει ξοδέψει  τα χρήματα σε άλλους σκοπόύς . Και τότε φυσικά τόσο οι συνδικαλιστές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων  όσο και η Δημοτική Αρχή με …πρωτοστατούντες  τους κκ Κασιμάτη και Καλούδη θα καταγγέλλουν το …κράτος .Και αυτό είναι βέβαιον ότι θα συμβεί . Εκτός κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί τους ότι η συγκεκριμένη ετήσια κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν  δεν επαρκεί για τα λειτουργικά των σχολείων αλλά είναι « υπεραρκετή» που επιτρέπει το ξόδεμά της και αλλού.
Η Δημοτική Αρχή  είναι υποχρεωμένη να απαντήσει λοιπόν το ΠΩΣ και από ΠΟΥ θα πληρώσει τις συγκεκριμένες εργασίες. Από τη Σχολική Επιτροπή που ΔΕΝ έχει δικαίωμα άρα η Επίτροπος δεν θα τα εγκρίνει ή από αλλού  και  από που; Ή μήπως θα φέρει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο      ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ σύναψη σχετικής σύμβασης  του …Δήμου με την « κατασκευαστική» Δημοτική Επιχείρηση  για να πληρώσει εκείνη τις δαπάνες οι οποίες φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο θα φαίνονται ότι έγιναν  σε …μεταγενέστερο χρόνο ;
Διότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορούν να καταβληθούν από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή , δεδομένου ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο ( διάθεση χρημάτων για αλλότριους σκοπούς) είναι και ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα .
Έκθετοι –πολιτικά – στο θέμα αυτό είναι επίσης  τόσο  και ο « εντεταλμένος» Δημοτικός Σύμβουλος στα θέματα Παιδείας , κ. Μακρινός , ο οποίος φυσικά και είναι ενημερωμένος όσο και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Κασιμάτη.
Με την έκταση πλέον που έχει λάβει το θέμα , ΟΥΔΕΙΣ εξ’ αυτών μπορεί να  επικαλεστεί τον γνωστό « γελοίο» ισχυρισμό , « δεν γνώριζα». Επομένως και απολύτως ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .