Ρεζιλίκια  

dimarxeio_korydallou

Στο μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών ( ατομικών αλλά και σ΄αυτούς που ήταν συνδικαιούχοι)  όσων είχαν χρηματίσει τα τελευταία χρόνια πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Δημοτικών Επιχειρήσεων  ( ΔΗΚΕΚΟ , πρώην ΔΕΕΠΑΠΕΚ , ΔΗΚΕΚ)  του Κορυδαλλού , προέβη το ΙΚΑ , σκορπώντας όπως ήταν φυσικό τον …πανικό .

Νυν αλλά και πρώην στελέχη της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη, που κατείχαν αυτές τις θέσεις,  διαπίστωσαν «μια ωραίαν πρωίαν» έκπληκτοι ότι δεν  μπορούσαν , να προβούν σε καμία ανάληψη ή άλλη τραπεζική ενέργεια για τους λογαριασμούς τους.

Αιτία , η ασφαλιστική «φερεγγυότητα» των εν λόγω επιχειρήσεων …επί χρόνια  , που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν χρέη εκατομμυρίων  ευρώ(!)  προς το ΙΚΑ  . Βάζοντας και αυτοί – οι  όψιμα «αντιμνημονιακοί  και «ΣΥΡΙΖαίοι» το δικό τους λιθαράκι στη χρεοκοπία της χώρας.

Εξαγριωμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα άλλα πρώην μέλη των ΔΣ , τηλεφωνούσαν στη διοίκηση Κασιμάτη, απαιτώντας να δώσει λύση «εδώ και τώρα» ώστε να έχουν πάλι πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς  τους.

Έλα όμως που τα ταμεία του «εύρωστου» κατά τ΄ άλλα Δήμου  ήταν άδεια ;

Έτσι για αρκετό χρονικό διάστημα και μέχρις ότου η Διοίκηση Κασιμάτη ( που προεκλογικά ψηφίστηκε με τον ισχυρισμό ότι εξυγίανε τα οικονομικά του Δήμου)  μαζέψει ευρώ –ευρώ, το ποσό που απαιτείτο  για να κάνει  ρύθμιση και να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί τους , αυτοί όχι μόνο παρέμειναν «παγωμένοι» αλλά και από κάποιους  ιδιαίτερα «παχυλούς» κατασχέθηκαν και χρήματα.

Τελικά η διοίκηση Κασιμάτη , εδέησε και το μάζεψε το ποσό  αυτό, την προκαταβολή δηλαδή που ορίζει ο νόμος  και προέβη έτσι σε ρύθμιση  του χρέους.

Αυτό βεβαίως καθόλου δεν εφησύχασε τους εμπλεκομένους.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την «προιστορία» της «συνέπειας»  στις ρυθμίσεις προς Ταμεία και Εφορία , της  διοίκησης Κασιμάτη , έσπευσαν να «αδειάσουν» τους λογαριασμούς τους και να βγουν απ΄όπου ήταν συνδικαιούχοι.

Κι αυτό διότι το σύνηθες  ήταν η  διοίκηση Κασιμάτη , να προβαίνει σε ρυθμίσεις αλλά μετά να μην πληρώνει τις δόσεις και αυτές να ακυρώνονται.

Παρ΄όλ αυτά και πάλι δεν έχουν ξεμπερδέψει.

Διότι το ΙΚΑ έχει και άλλες « εναλλακτικές», τις οποίες μαθαίνουμε ενεργοποιεί σε τέτοιες περιπτώσεις :Τις προσημειώσεις ακινήτων .

Και φυσικά για όλα αυτά , ευθύνονται αυτοί και μόνο αυτοί .

Αστείοι έως παιδαριώδεις ισχυρισμοί του τύπου ότι «εμπιστεύτηκαν τον Κασιμάτη»  , δεν …πιάνουν . Διότι :

  • «Μικρά παιδιά» δεν ήταν και γνώριζαν πολύ καλά τις …συνέπειες του νόμου
  • Η ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης μιας δημόσιας ουσιαστικά Επιχείρησης ,δεν είναι υπόθεση μιας « παρέας» , ούτε βεβαίως για να περνά κανείς απλώς την ώρα του
  • Είχαν όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες ευκαιρίες να επισημάνουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα και να υπάρξουν από τότε λύσεις . Αντίθετα σιώπησαν .Το γιατί μόνο αυτοί το ξέρουν , αν και μπορούμε κι όλοι εμείς να συμπεράνουμε.