Σαν « βίλα» στην Εκάλη να ήταν, πληρώνει ενοίκιο για αίθουσες κοντέινερ,η διοίκηση Κασιμάτη


« Πάρτι κακοδιαχείρισης των χρημάτων του Κορυδαλλιώτικου λαού» σ΄ότι αφορά τα ποσά , με τα οποία έχει νοικιάσει , αίθουσες κοντέινερ για το Ειδικό Σχολείο , στα 88 στρ, καταγγέλλει η εφημερίδα « ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ» στο τελευταίο φύλλο της, αρχές Μαρτίου .
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι , από πλευράς διοίκησης Κασιμάτη , παρότι έχουν παρέλθει βδομάδες δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ,που κάλλιστα μπορεί να ερμηνευτεί ως ενοχή . Εντύπωση κάνει το γεγονός , πως ούτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησαν τόσο ο δήμαρχος όσο και τα στελέχη του – δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν τις συμβάσεις , είπαν τίποτε επ΄αυτού.
Εξάλλου το σχετικό δημοσίευμα , συνοδεύεται από τα επίσημα ντοκουμέντα των συμβάσεων .
Το θέμα , που έχει αναδείξει εδώ και δυο χρόνια μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού , Γιώργος Δημόπουλος , με όλες τις άλλες παρατάξεις να σιωπούν , το επανέφερε μετά τον εξαναγκασμό απ΄αυτόν της διοίκησης Κασιμάτη, να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις που έχει υπογράψει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εν λόγω συμβάσεις, είναι « συμβάσεις κατευθείαν για …εισαγγελέα» και όπως επισημαίνει όλες οι συμφωνίες είναι με συγκεκριμένη εταιρία .
Όπως γράφει η εφημερίδα, «με αλλεπάλληλες συμβάσεις και με το τίμημα σχεδόν να συναγωνίζεται το κόστος ενοικίασης κατοικιών στην …Εκάλη , ο δήμος δαπάνησε χιλιάδες ευρώ , ενώ μπορούσε να τις είχε αγοράσει με λιγότερα χρήματα και να ήταν ιδιοκτησία του .
Εξάλλου , όπως υπερηφανεύεται ο ίδιος ο πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ και όψιμα ΣΥΡΙΖΑ , παντελώς αναξιόπιστος πολιτικά απερχόμενος δήμαρχος Σ. Κασιμάτης , στο «ταμείο» του δήμου βρίσκεται « ζεστό» χρήμα εκατομμυρίων ευρώ . Γιατί λοιπόν ούτε για αυτό δεν διάθεσε λίγες χιλιάδες ευρώ να αγοράσει μια τέτοια αίθουσα ;
Επίσης γιατί δεν έπραξε ότι πράττουν όλοι οι δήμοι απαιτώντας από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ μια τέτοια αίθουσα;
Όπως εξάλλου είχε πράξει και η προηγούμενη απ΄αυτόν Δημοτική Αρχή ,φέρνοντας τέτοιες αίθουσες σε διάφορα σχολεία του Κορυδαλλού , χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ το δήμο;
Γιατί τώρα ο κ. Κασιμάτης , επέδειξε τέτοια « γαλαντομία» και σ΄αυτό;
Οι σχετικές συμβάσεις έχουν συναφθεί από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , που τόσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος της όσον αφορά την οικονομική διαχείριση σ΄αυτήν και τίποτε δεν έχει πράξει για να τα ελέγξει η διοίκηση Κασιμάτη. Τις υπογράφουν δε οι δυο τελευταίοι πρόεδροι της , Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Κασιμάτη , Μανώλης Βάιος και Μαρία Γιαννακάκη.
Η αρχή έγινε επί ημερών του Μ . Βαίου( 1/3/2017) , συνεχίστηκαν επί προεδρίας Γιαννακάκη .
837 ευρώ το μήνα
Έχει σημασία το πως αυξομειώνονται ανά σύμβαση οι τιμές ( είναι με ΦΠΑ) και ότι πάντα είναι ο ίδιος ο προμηθευτής
Η πρώτη σύμβαση που υπογράφηκε (1/3/17) επί Μ. Βάιου , η μια αίθουσα κοντέινερ μισθώνεται για 6696 ευρώ για οκτώ μήνες . Δηλαδή για …837 ευρώ το μήνα ! Τιμή που είναι πολύ υψηλότερη και από το πιο ακριβό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στον Κορυδαλλό .
Είναι αναφέρει η σύμβαση σειράς « ΑΤΛΑΣ» διαστάσεων 2,50μ Χ7Χ2,70 καθαρό/3,15 ύψος, με δυο πόρτες, μια σταθερή τζαμαρία με …φεγγίτεςκαι δυο κλιματιστικά inverter 9000btu.
Μετά …1736 φθηνότερα
Όταν όμως έληξε αυτή η σύμβαση για τη συγκεκριμένη αίθουσα , υπογράφηκε νέα ( 3/11/17) , αυτή τη φορά από τη νέα πρόεδρο την Μ. Γιαννακάκη . Και « ως εκ του θαύματος» για την ίδια ακριβώς αίθουσα , για οκτώ πάλι μήνες ,το τίμημα μειώθηκε κατά 1736 ευρώ και διαμορφώθηκε στο ποσό των 4960 ευρώ . Δηλαδή στα 620 ευρώ ανά μήνα αντί 837 ευρώ μέχρι τότε .
Τι συνέβη; Το « αφεντικό( ο προμηθευτής) τρελάθηκε» ; Τον έπιασαν τα «χουβαρνταλίκια» του ; «Αγάπησε» ξαφνικά το δήμο Κορυδαλλού και είπε να κάνει μια τέτοια έκπτωση; Θα απαντήσει κανείς από το δήμο;
Και πάλι …στα ύψη
Όμως δεν σταματούν εδώ τα « εκπληκτικά» και πρωτοφανή πράγματα που συμβαίνουν στο δήμο Κορυδαλλού σ΄ότι αφορά την οικονομική διαχείριση.
Η ίδια η πρόεδρος , η κυρία Γιαννακάκη , ΔΥΟ μόλις ΗΜΕΡΕΣ νωρίτερα από την προηγούμενη σύμβαση , είχε υπογράψει άλλη Με τον ίδιο ΠΑΝΤΑ τον προμηθευτή αλλά διαφορετικού τύπου αίθουσα .Και φυσικά …διαφορετικό τίμημα !
Πόσο ήταν το τίμημα ; Κρατηθείτε παρακαλώ : 5952 ευρώ ευρώ για οκτώ μήνες. Δηλαδή … 748 ευρώ το μήνα . Ενοικιοστάσιο εξωπραγματικό ακόμη και για πολυτελές διαμέρισμα στον Κορυδαλλό.
Ποια ήταν η διαφορά αυτής της αίθουσας από την προηγούμενη που την καθιστούσε ακριβότερη κατά …1000 ( χίλια)ευρώ .
Κατ΄ αρχήν ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ . Ναι καλά διαβάσατε .Αν και ακριβότερη, σε τετραγωνικά ήταν μικρότερη(!) και συγκεκριμένα 2,50μ Χ6Χ2,23 καθαρό/2,57 ύψος. Ποιες ήταν οι επιπλέον διαφορές; Είχε …4 παράθυρα και ένα κλιματιστικό inverter 12.000 btu αντί …ΔΥΟ των 9000btu, που είχε η άλλη και κόστιζε φθηνότερα» καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας « ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ».

 
 

About the author

More posts by