Στηρίζει την επαίσχυντη συμφωνία για το Σκοπιανό η διοίκηση Κασιμάτη

Δέσμιος των κομματικών του  ιδεοληψιών , είναι ο ΣΥΡΙΖΑίος δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης και στο κορυφαίο εθνικό θέμα , το Σκοπιανό, τονίζει σε δημοσίευμα της , η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  και προσθέτει:

“Αντίθετα με ότι πράττουν  πολλοί δήμοι , η διοίκηση Κασιμάτη, όπως και στα άλλα συλλαλητήρια που είχαν προηγηθεί , ούτε καν ψήφισμα δεν ενέκρινε για την κατάπτυστη αυτή « Συμφωνία».

Και προκαλεί εντύπωση επίσης η ηχηρή σιωπή στο τεράστιο αυτό εθνικό θέμα αλλά και στην  κομματική στάση του κ. Κασιμάτη ,  των Δημοτικών Συμβούλων που πρόσκεινται στη ΝΔ  και  στο ΚΙΝΑΛ , τα κόμματα των οποίων στα οποία  …θεωρείται ότι είναι κομματικά  μέλη , είναι σφοδρότατοι πολέμιοι αυτής της « Συμφωνίας».

Διαφωνούν με τις θέσεις των κομμάτων τους ; Δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον δήμαρχο- αρχηγό του;

Ότι και αν συμβαίνει ένα είναι βέβαιο ότι ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ τυφλά και άβουλα στις ιδεολογικές και κομματικές σκοπιμότητες του επικεφαλής τους ,Σταύρου Κασιμάτη.

Τεράστιες ευθύνες σ΄αυτό έχει ιδιαίτερα ο κατά τ΄άλλα « νεοδημοκράτης» του Δημοτικού Συμβουλίου , ο οποίος μπορούσε να θέσει θέμα έκδοσης ψηφίσματος . Αλλά σιώπησε και ταυτίστηκε για πολλοστή φορά , όπως και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στην παράταξη Κασιμάτη . Και οι οποίοι δηλώνουν  ΜΟΝΟ κατ΄ιδίαν ότι είναι αντίθετοι σ΄αυτή την εθνικά επιζήμια Συμφωνία αλλά δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να το θέσουν ευθέως στον  …ΣΥΡΙΖαίο επικεφαλής τους , κ. Κασιμάτη.

Στον αντίποδα λοιπόν του  κ. Κασιμάτη και ΟΛΗΣ της παράταξής του , είναι ο δήμαρχος Πειραιά , Γιάννης Μώραλης.

Όπου έγκαιαρα το  Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  ενέκρινε και εξέδωσε ψήφισμα,  με το οποίο καλούσε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.Το ψήφισμα  είχε  ως εξής:

«Κατόπιν των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και της διεξαγωγής του ογκωδέστατου συλλαλητηρίου της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Συντάγματος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά διατρανώνει την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η οποία ήταν, είναι και θα είναι μοναδική και αδιαπραγμάτευτη.

Κατόπιν αυτών καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.»