Στο «πόδι» εκτεταμένες επισκευές σε σχολεία του Κορυδαλλού ; Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια κτιρίων και μαθητών;

riniotaki - kassimatis - kaloudisΣε τεχνικές εργασίες σε μια σειρά σχολεία προβαίνει το τελευταίο διάστημα η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κορυδαλλού .
Αυτές τις ημέρες είναι σ΄εξέλιξη εκταταμένες εργασίες στο Γυμνάσιο , το πρώην  « Ρηνιωτάκη».
Οι εργασίες αυτές όπως και στα άλλα σχολεία που πραγματοποιεί η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή γίνονται  λίγες μόλις βδομάδες , μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου προγράματος επισκευών – συντήρησης που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή. Και η οποία με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε ότι το υλοποίησε « έγκαιρα» και πριν να ανοίξουν τα σχολεία και με ελάχιστο οικονομικό κόστος .
Φαίνεται όμως ότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που ισχυριζόταν μ΄ανακοινώσεις της αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος , κ. Κασιμάτης , στους αγιασμούς των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής περιόδου , τον Σεπτέμβριο .
Αν λοιπόν πρόκειται για απαραίτητες και κατεπείγουσες εργασίες , δυο τινά τότε συμβαίνουν :
Είτε δηλαδή εσκεμμένα είχαν « πετσοκόψει» το  εύρος των παρεμβάσεων που έπρεπε να γίνει και συνάμα το οικονομικό κόστος  ώστε στη « ζούλα» στη συνέχεια να προβούν σ ΄αυτές είτε έτσι χωρίς …πρόγραμμα και ιεράρχιση αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα Διευθυντή Σχολείου  λόγω των εκλογών, τον προσεχή Μάιο .
Επιβεβαιώνονται  έτσι γι άλλη μια φορά όλοι εκείνοι που καταλογίζουν, τουλάχιστον, παντελή  ασυνέπεια λόγων και πράξεων του Δημάρχου  και για ψηφοθηρική  νοοτροπία και πρακτική της Δημοτικής του Αρχής Το σημαντικότερο ωστόσο είναι  άλλο, το οποίο τόσο ο Δήμαρχος κ. Κασιμάτης όσο και ο πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής , κ. Καλούδης , οφείλουν να απαντήσουν :
Ποιός ιεραρχεί σε ποιά σχολεία θα γίνουν εργασίες και τι είδους ;
Υπάρχουν σχετικές μελέτες της αποκλειστικά αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  ή εργασίες γίνονται «εμπειρικά» …κοινώς στο πόδι , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την ασφάλεια των μαθητών και την στατικότητα των κτιρίων ;
Χαρακτηριστική είναι επίσης η στάση ΟΛΩΝ των παρατάξεων της αντιπολίυευσης  και η για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ , που  επιδεικνύουν σε σημαντικότατο θέμα . Σ’ ΄όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις , ούτε μια φορά δεν το έθιξαν ,  κάτι που τις καθιστά- ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ -συνένοχες  στα παραπάνω,  όπως και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του κ. Κασιμάτη .
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι  σχεδόν δίπλα από το συγκερκιμένο Γυμνάσιο κατοικεί επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης και επομένως είναι αδύνατον να ισχυριστεί ότι « δεν γνώριζε».