Τριήμερο  διεθνές επιστημονικό συμπόσιο στον Πειραιά για τη βίαια φτωχοποίηση της κοινωνίας

astegoi_kouvertes_zip

Στον Πειραιά, από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου, θα διεξαχθεί το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η βίαιη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας. Συνέπειες & επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του πληθυσμού. Διαπιστώσεις – Συμπεράσματα – Προτάσεις», που οργανώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Έρευνας & Υποστήριξης Ατόμων για τη Μείωση της Φτώχειας στην Ελλάδα “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”.

Στο Συνέδριο ήδη έχουν κληθεί και θα πάρουν μέρος, επιφανείς Ευρωπαίοι -Έλληνες και Διεθνούς εμβέλειας επιστήμονες-, καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές με συναφείς ειδικότητες προς το υπό εξέταση αντικείμενο.

Το Συνέδριο θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Ακτή Μιαούλη 10, Μέγαρο Ο.Λ.Π.) και πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ψυχική υγεία του πληθυσμού αφού, όπου και όταν, υπάρχει οικονομική δυσπραγία, οι πρώτες υπηρεσίες που θίγονται καίρια και πρωταρχικά είναι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει ευρύ φάσμα των καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία στο σύνολό της, στη βάση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων και όχι της ελεημοσύνης των αριθμών.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, που θα εκδοθούν σε βιβλίο, αμέσως μετά την λήξη των εργασιών θα αποτελέσουν την ακριβή περιγραφή ενός πάρα πολύ σοβαρού προβλήματος αλλά και την επιτομή των πιθανών λύσεων, εκφρασμένα από το στόμα των πλέον ειδικών στις κάθε είδους επιπτώσεις της βίαης φτωχοποίησης των πληθυσμών.

Για οποιανδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση τηλ.: 210 46 53 435, 6976 175 145, 6944 356 195, Φαξ: 210 66 66 009, email:sinedrio@stasizois.org