Υποδέχεται σήμερα τους πρώτους θεατές το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

egkainia dimotikou theatrou

Για τέσσερις συνεχείς ημέρες, το θέατρο, θα υποδεχτεί από σήμερα τους πρώτους θεατές, οι οποίοι  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της τελετής έναρξης  «Δρόμοι του Πειραιά» και να γνωρίσουν αυτό το ιστορικό θέατρο, διαμάντι της πόλης.

Το ταξίδι στον πολιτισμό,λοιπόν , ξεκινά  για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» – σύλληψη, σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά, της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά.

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη οπτικοακουστική τελετή έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο.

Μνήμες, εικόνες και τραγούδια θυμίζουν το χθες και τρυφερά  συνομιλούν με το σήμερα.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός σημειώνει για την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά»:

«Τα εγκαίνια του ∆ηµοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποτελούν ένα ξεχωριστό και σπουδαίο γεγονός, καθώς πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο που ακουµπάει χρονολογικά σε τρείς αιώνες. Η πολύτιµη κληρονοµιά που φέρει, οι καλλιτεχνικές και οι ιστορικές µνήµες που «αναβρύζουν»  και κυρίως η υπερηφάνεια των Πειραιωτών για το κόσµηµα της περιοχής τους, µας επιβάλλουν τον λεπτοµερή σχεδιασµό µιας πολυδιάστατης οπτικοακουστικής τελετής έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο: αυτόν που µέσα σε αυτά τα εκατόν τριάντα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου το επισκέφθηκε, ψυχαγωγήθηκε µέσα σε αυτό, δούλεψε και νοηµατοδότησε µε την παρουσία του την λειτουργία του.

Όπως και εκείνοι, που πέρασαν από εδώ αφήνοντας την αύρα τους, έτσι κι εµείς, η δηµιουργική οµάδα και οι σηµαντικοί ηθοποιοί που συµµετέχουν, χαιρόµαστε που µας υποδέχεται λαµπερό και ξανανιωµένο, έτοιµο να σαλπάρει στα θεατρικά και µουσικά πέλαγα. Καλό του ταξίδι!»

Στην παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» με σειρά εµφάνισης τραγουδούν οι καλλιτέχνες:  Τζίνα Φωτεινοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Ελένη Κοκκίδου, Ευαγγελία Μουµούρη, Σταµάτης Φασουλής, Θανάσης Αλευράς, ∆ηµήτρης Λιγνάδης, Κερασία Σαµαρά, Γιάννης Ζουγανέλης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Εύα Νάθενα.

Αλέκος Γιάνναρος, Φωτισμοί

Γιώργος Ζαχαρίου, Μουσική Διεύθυνση-Ενορχήστρωση

Λάμπρος Λιάβας, Μουσική Επιμέλεια

Άγγελος Παπαδόπουλος, Video Artist

Παναγιώτης Πορτοκαλάκης, Σκηνοθέτης Video

 

ΙΝFO:

Γραφείο Tύπου: pressdimotikopirea@gmail.com

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: artisticdirector.dimotikopirea@gmail.com