Από τις μεγαλύτερες η βοήθεια της Μητρόπολης Πειραιώς σε Τουρκία- Συρία

 

Άμεση και ιδιαίτερα συγκινητική και γενναιόδωρη ήταν η ανταπόκριση εκατοντάδων χιλιάδων  πολιτών στο κάλεσμα της  Μητρόπολης Πειραιά  για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία, μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Εκκλησίας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»,  απεστάλησαν στους σεισμόπληκτους αδελφούς μας της Συρίας και της Τουρκίας.

Συνολικά 15 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς η οποία, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «ανέλαβε να συντονίσει για μία ακόμη φορά μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της, μία μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης και ουσιαστικής προσφοράς σε δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Ο πιστός λαός του Πειραιά ανταποκρίθηκε άμεσα θέλοντας να βρεθεί δίπλα στους λαούς, που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται από την καταστροφική μανία των φονικών σεισμών. Η τοπική μας Εκκλησία εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, κάνοντας πράξη το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού» , αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε θερμά και από καρδιάς όλους τους υπευθύνους κληρικούς των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, πρωτοστάτησαν στην όλη προσπάθεια και δράση.