Βαριές καταγγελίες Λογοθέτη για επέκταση λαικής  στη Νίκαια

laxanika laiki

Σφοδρή κριτική στη στάση της Δημοτικής Αρχής Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη όσον αφορά τη λαϊκή αγορά της Ηλιουπόλεως ασκήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στέλιο Λογοθέτη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Λογοθέτης κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι έδωσε επέκταση χωρίς λόγο, παρόλο που όπως μάλιστα επισήμανε, είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει την επέκταση της παραλαϊκής.

Έντονα αντέδρασε στην παραπάνω τοποθέτηση ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μονέος.

 

Μονέος

Αφού επισήμανε ότι ακολουθήθηκε η νομιμότητα στο στήσιμο της λαϊκής αγοράς, ο κ. Μονέος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, λέγοντας ότι «ο μοναδικός Δήμος που έδινε άδειες παρανόμως και δημιουργούσε χώρους και λαϊκές παράνομες με μικροϊδιοκτήτες, ήταν ο Πειραιάς, την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο κ. Λογοθέτης».

Υποστήριξε λοιπόν ότι ο κ. Λογοθέτης «ορμώμενος από τη δική του θητεία, και από τη δική του συμπεριφορά όσον αφορά τη νομιμότητα στις λαϊκές, απευθύνθηκε έτσι». Δήλωσε τέλος ότι θα το μεταφέρει στους συναδέλφους του, «γιατί είμαστε παλιοί γνώριμοι με τον κ. Λογοθέτη όσον αφορά στη διαδικασία των λαϊκών και δημοτικών λαϊκών, το παζάρι του Πειραιά και όλα τα θέματα».

 

      Σταματάτος

Εκ μέρους της διοίκησης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημοσθένης Σταματάτος εξήγησε ότι στο παρελθόν 42 επαγγελματίες δεν άνοιγαν διότι δεν είχε ρυθμιστεί έτσι το μέγεθος της λαϊκής και πήγαιναν στη Τζαβέλα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν. Κατόπιν λοιπόν, τόνισε, κοινής συναίνεσης και μετά από επανειλημμένες συναντήσεις με το σύλλογο εμπόρων, με το σωματείο της Α’ λαϊκής Πειραιά και με την εκπροσώπηση του Δήμου για θέματα λαϊκών αγορών, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η λαϊκή και να ξεκινάει από την Αταλλείας, απλώνοντας προς τα κάτω, με μία όμως προϋπόθεση: τα εμπορικά να είναι στο τέλος και να ξεκινήσουν τα οπωρολαχανικά.

«Αυτή ήταν η συμφωνία, την οποία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής επιλήφθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία, πέρασε από το ταμείο λαϊκών αγορών – που αυτό επικυρώνει τις αποφάσεις – πήγε στην Περιφέρεια και είναι πια νόμος λειτουργίας των λαϊκών αγορών» ανέφερε.

 

                     Μπίχτας

Διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπίχτας. Αφού λοιπόν παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να μην τηρείται η θέση του εμπορικού τμήματος σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ξεκαθάρισε ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν με βάση τη νομιμότητα, ενώ πρόσθεσε ότι μετά από επικοινωνία με το προεδρείο των λαϊκών, το θέμα μπήκε στην τελική ευθεία προκειμένου να οριοθετηθεί ξανά και το εμπορικό τμήμα να μπει από την πλευρά της Τζαβέλα, όπως έλεγε η απόφαση. «Καμία άλλη αλλαγή δεν έχει γίνει» τόνισε.

 

     Απάντηση Λογοθέτη

Ακολούθησε η παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στέλιου Λογοθέτη επί προσωπικού. Σε έντονο λοιπόν ύφος, ο κ. Λογοθέτης κατηγόρησε τον κ. Μονέο ότι δεν διστάζει να ρίξει λάσπη σε ανθρώπους που βοήθησαν τόσο το σωματείο του, όσο και τους μικροπωλητές, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.«Βεβαίως βοηθούσα τους πραγματικούς μικροπωλητές που δουλεύουν οι ίδιοι τους πάγκους τους και όχι αυτούς που έχουν υποκαταστήσει τους πάγκους τους με διάφορους υπαλλήλους τους» τόνισε, επισημαίνοντας ότι απ’ αυτό μπαίνει το ερώτημα πώς από τη μία κάποιοι κύκλοι ρατσιστικά διαμαρτύρονται για τους οικονομικούς μετανάστες και από την άλλη τους εκμεταλλεύονται στυγνά .

Όσο για τον Πειραιά, ο κ. Λογοθέτης δήλωσε ότι ευτυχώς για κάθε του πράξη υπήρχε έλεγχος. «Στον Πειραιά υπήρχαν τότε δέκα εφημερίδες που με ελέγχανε και καθημερινά υπήρχε μια καταγγελία στον εισαγγελέα, από ορισμένους νονούς κύριε Μονέο που τους περιόρισα την εξουσία, γιατί αυτοί δίνανε κάτω από το τραπέζι ακριβώς, άδειες. Και την άδεια τους την πουλούσαν έναντι μεγάλου τιμήματος κύριε Μονέο και βγάζανε λεφτά» ανέφερε.

Ενημέρωσε δε ότι από το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας για το παζάρι προέκυψε βούλευμα που ξεκάθαρα τον δικαιώνει απόλυτα. «Σας προκαλώ, αν μέχρι τη Δευτέρα, δεν φέρετε μια παρανομία να μου την τρίψετε στη μούρη, σύμφωνα με το βούλευμα θα σας κάνω μήνυση. Και όχι μόνο μήνυση, αλλά και αγωγή αποζημίωσης ηθικής προσβολής» είπε, απευθυνόμενος προς τον κ. Μονέο.

Αναρωτήθηκε τέλος κατά πόσο ήταν σύμπτωση το γεγονός ότι μια ημέρα πριν από τις δημαιρεσίες και την οριακή εκλογή της Προέδρου, «και στα πλαίσια βεβαίως κάποιων συνεννοήσεων, ξαφνικά εμφανίστηκε η επέκταση της λαϊκής της Ηλιουπόλεως». Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ο κ. Μονέος παραδέχτηκε ότι ψήφισε και εκείνος υπέρ της Προέδρου, κατηγορώντας τον ευθέως για συναλλαγή.

 

       « Διευκρινήσεις» Μονέου  

Μετά τα παραπάνω το λόγο πήρε και πάλι ο κ. Μονέος, ο οποίος επισήμανε ότι ο ίδιος δουλεύει στη λαϊκή μαζί με τη γυναίκα του και επομένως δεν πιστεύει ότι ο κ. Λογοθέτης αναφερόταν σε εκείνον, όταν μίλαγε για υπαλλήλους που έχουν υποκαταστήσει τους ιδιοκτήτες των αδειών. «Άρα δεν απευθύνεστε σε εμένα» υποστήριξε, απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ποτέ δεν υποστήριξε ότι ο κ. Λογοθέτης χρηματιζόταν. «Γινόντουσαν είπα αυθαιρεσίες όσον αφορούσε το στήσιμο της παραλαϊκής» ανέφερε και διευκρίνισε ότι επίσης δεν είπε ποτέ ότι εξέδιδε παράνομες άδειες. «Είπα ότι στον Πειραιά λειτουργούσε παραλαϊκή αυθαίρετα» τόνισε.

 

 
 

About the author

More posts by