Γέμισε πάλι με βοθρολύματα Γυμνάσιο του Περάματος

 

Να διορθωθεί επιτέλους η κακοτεχνία που είναι η αιτία  ο προαύλιος χώρος του 2ου Γυμνασίου Περάματος να γεμίζει με βοθρολύματα  απαιτεί με επιστολή της  προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κ. Βαρβαρίγου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ. Σαχίνη και το Δήμαρχο Περάματος κ. Λαγουδάκη, η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αναφ’ερει συγκεκριμένα στην επιστολή της:

”           Για μία ακόμα φορά, το προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος γέμισε βοθρολύματα, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (ήταν άνοιξη, εν μέσω λειτουργίας του σχολείου η προηγούμενη φορά) και δυστυχώς η πολλοστή φορά που συμβαίνει το απαράδεκτο αυτό γεγονός!

Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα εγκληματικής κακοτεχνίας στο δημόσιο αγωγό από τον οποίο διέρχονται τα ακάθαρτα λύματα (ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.), αγωγός ο οποίος διέρχεται κάτω από τον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περάματος με φρεάτιο στην αυλή! Το πρόβλημα, συνεπώς, είναι εδώ και χρόνια (από 2006 όπως ενημερωθήκαμε) γνωστό τόσο στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε., όσο και στο Δήμο Περάματος. Ωστόσο, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς, εκτός από την επίσκεψη συνεργείων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, που απλά αποκαθιστούν προσωρινά το πρόβλημα… μέχρι φυσικά να ξαναπλημμυρίσει ο αγωγός!

Απαιτείται άμεση και οριστική αποκατάσταση του προβλήματος!

Απαιτείται άμεση και οριστική παρέμβαση, απόλυτα εφικτή και υλοποιήσιμη, ώστε να μην πλημμυρίσει ξανά μέσα στο σχολείο ο δημόσιος αγωγός!

Είναι απαράδεκτο το 2023 να απειλείται η υγεία, να τίθεται σε κίνδυνο η υγιεινή και η ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών!

Η δυσοσμία, κάθε φορά που ξεχειλίζει ο αγωγός, είναι αφόρητη στις αίθουσες και στο προαύλιο. Επιπλέον, λόγω της κατηφορικής κλίσης του σχολείου (βρίσκεται στο Άνω Πέραμα), τα λύματα ξεχύνονται στα σκαλιά και από εκεί στο κάτω προαύλιο, το οποίο πρακτικά αχρηστεύεται. Η ολισθηρότητα είναι μεγάλη, άρα και ο κίνδυνος ατυχήματος (να γλιστρήσει δηλαδή κάποιο παιδί), είναι τεράστιος!

Δεν πάει άλλο! Είναι κυριολεκτικά ντροπή! Απαιτούμε την άμεση και οριστική αποκατάσταση του προβλήματος!

Ζητούμε την ένταξη και συζήτηση του θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τις ενέργειες οριστικής αποκατάστασης του προβλήματος.

Μετά από ενημέρωση από τον διευθυντή του σχολείου, αν και το σχολείο ήταν κλειστό για δύο μήνες τα λύματα ξεχείλιζαν από το φρεάτιο σε μεγάλες ποσότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι απόρησε και το συνεργείο καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ που κάλεσε, για το γεγονός ότι δημόσιος οχετός διέρχεται από την αυλή του σχολείου, κάτι που απαγορεύεται από κανονισμούς.

Η υγεία εκπαιδευτικών και 12χρονων μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα”.