Γ. Δημόπουλος : Να έχει τον « πρώτο» λόγο ο δήμος στην αξιοποίηση του χώρου των φυλακών

 

Ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για τον Κορυδαλλό , αποτελεί η εξαγγελία – δέσμευση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, της κατάργησης των φυλακών Κορυδαλλού και την αξιοποίηση όλου του χώρου που καταλαμβάνουν σήμερα προς όφελος της πόλης μας και γενικότερα της Β΄ Πειραιά.Αυτό τονίζει σ΄ανακοίνωση του , ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης , «Δήμος για Όλους» , Γιώργος Δημόπουλος .
Ο κ. Δημόπουλος , επισημαίνει ότι « η οριστική απομάκρυνση των φυλακών θα δικαιώσει το πάνδημο και διαχρονικό κορυφαίο αίτημα της πόλης μας».
Γι’ αυτό , τονίζει «  ο δήμος Κορυδαλλού, πρέπει να έχει καθοριστική συμμετοχή και λόγο στο σχεδιασμό της «επόμενης μέρας».
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλος , ο Δήμος Κορυδαλλού , « οφείλει να επεξεργαστεί και να καταθέσει ολοκληρωμένες και απολύτως στοιχειοθετημένες ΔΙΚΕΣ του προτάσεις για το πως πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος, σκιαγραφώντας το μέλλον της πόλης μας.
Επίσης να παρακολουθεί στενά και να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες και τα στάδια για την υλοποίηση της σημαντικότατης αυτής δέσμευσης του Πρωθυπουργού».
Γι’ αυτό προτείνει « τη συγκρότηση συγκεκριμένης ομάδας, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όσων άλλων κρατικών φορέων τυχόν εμπλακούν, που σκοπό θα έχει την παρακολούθηση αυτών των διαδικασιών, την άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν και την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης τους. Κυρίως όμως θα έχει σκοπό τη συνδιαμόρφωση της πρότασης και του σχεδιασμού της αξιοποίησης όλης αυτής της έκτασης».