Γ. Χάσκας : « Ο Λ. Τζανής είναι με αποδείξεις δήμαρχος έντιμος, ικανός και επιτυχημένος»

xaskas new

Στις  προσεχείς εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον και τη προοπτική του τόπου μας δημοτικές εκλογές, το πάθος και το μεράκι μου για τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω δε μου επιτρέπουν να απουσιάζω.

Ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση συνεργασίας που μου έκανε ο επιτυχημένος και ικανός δήμαρχος της πόλης μας Λουκάς Τζανής, θα είμαι και πάλι παρών στη πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα δήμο της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της απασχόλησης, της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Φίλες και φίλοι συντοπίτες

Είναι αλήθεια ότι παρά τις καταστροφικές για το δήμο μνημονιακές πολιτικές, παρά τη πρωτοφανή περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων, παρά τη δραματική μείωση των δημοτικών τελών, παρά τις τεράστιες δυσκολίες της υποχρεωτικής λόγω Καλλικράτη συνένωσης των Δήμων Κερατσινίου και Δραπετσώνας, παρά τα χρέη από το παρελθόν των Δήμων και τέλος παρά την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και μέσων η δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή την τριετία που πέρασε πραγματοποίησε ένα σπουδαίο σε μέγεθος και ποιότητα δημοτικό έργο το οποίο αποτελεί την στερεή βάση και αφετηρία της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου στη προσεχή πενταετία.

Για του λόγου το αληθές συνοπτικά αναφέρω ένα μικρό μόνο δείγμα από το πραγματοποιημένο δημοτικό έργο της δημαρχίας Λουκά Τζανή τη τριετία που πέρασε.

. Η με επιτυχία και ομαλότητα συγχώνευση των δύο Δήμων σε ένα ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο.

. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών με συνέπεια τη δραστική μείωση των χρεών από το παρελθόν από 30 εκατομμύρια  σε 11,5 εκατομμύρια.

. Τη διαμόρφωση ενός εκτενούς δικτύου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους ανήμπορους δημότες μας όπως η ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου, κοινωνικού ιατρείου, κοινωνικού φροντιστηρίου για τους μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Οικονομικές ενισχύσεις και παροχές τροφίμων σε άπορους δημότες καθώς και παροχή καθημερινά εκατοντάδων μερίδων έτοιμου φαγητού.

. Την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ του δήμου.

. Την ικανοποιητική  παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης και επέκτασης πρασίνου καθώς και συντήρηση και επέκταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

. Την διάνοιξη πρόσβασης προς τη παραλία στη περιοχή των λιπασμάτων που για δεκάδες χρόνια ήταν αποκλεισμένη.

. Την μείωση έστω και συμβολική αλλά μείωση των τελών καθαριότητας στα νοικοκυριά και στα καταστήματα.

.Την  αναβάθμιση της δημοτικής βιβλιοθήκης .

. Την παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας και μεταφορά των σεισμοπαθών της Δραπετσώνας από πρόχειρα παραπήγματα σε σύγχρονα ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα.

. Την εξασφάλιση αδειοδότησης εγκατάστασης ανελκυστήρων στις παλαιές τετραώροφες εργατικές πολυκατοικίες.

. Την επιβολή αντισταθμιστικών τελών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως  στις οχλούσες για δεκαετίες επιχειρήσεις(ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ).

. Τη  Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, θυμάτων βίας στη Δραπετσώνα.

. Την ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου στην Αμφιάλη.

. Την ανάπλαση του χώρου στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλειάδη μπροστά από το ΙΚΑ Δραπετσώνας.

. Την κατασκευή της οδού Μ. Μπότσαρη και η σύνδεσή της με την οδό Τριπόλεως στο Κερατσίνι.

. Την ανακατασκευή των μπετοδρόμων του Δήμου.

. Τις μελέτες αξιοποίησης των μεγάλων ακινήτων του δήμου (Καχραμάνογλου-ΝΑΦΘΑ).

. Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης  1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του παιδικού σταθμού ΚΡΟΣΦΙΛ στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Ελ.Βενιζέλου.

Επιπροσθέτως η εξασφάλιση της χρηματοδότησης  η έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και η εντός των προσεχών ημερών (αμέσως μετά τις εκλογές) δημοπράττηση και έναρξη της κατασκευής των παρακάτω αναφερόμενων δημοτικών έργων θα καταστήσουν το δήμο μας ένα απέραντο εργοτάξιο.

. Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις οδών και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων σε διάφορες περιοχές του δήμου(προϋπολογισμού 405.000 ευρώ).

. Συντήρηση και επισκευή σχολικών συγκροτημάτων(προϋπολογισμού 218.000 ευρώ).

. Βελτίωση παιδικών χαρών και υποδομών πρασίνου σε Δραπετσώνα και Κερατσίνι(προϋπολογισμού 817.000 ευρώ).

. Κατασκευή νέας εξέδρας στο γήπεδο Ι. Βάζος(προϋπολογισμού 315.000 ευρώ).

. Ανακατασκευή και επέκταση αθλητικών εγκαταστάσεων στο κλειστό γυμναστήριο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στη Δραπετσώνα(προϋπολογισμού 430.000 ευρώ).

. Ανάπλαση της πλατείας Ευγένειας(προϋπολογισμού 630.000 ευρώ).

. Κατασκευή πρασίνων δωμάτων στις ταράτσες διαφόρων σχολικών κτιρίων της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου(προϋπολογισμού 841.000 ευρώ).

Ωστόσο πέραν όλων των ανωτέρω περιγραφέντων κατακτήσεων επί δημαρχίας του αποτελεσματικού δημάρχου Λουκά Τζανή εκείνα τα έργα υποδομής των οποίων έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες (εγκρίσεις, μελέτες, χρηματοδοτήσεις), τα οποία έργα θα αλλάξουν κυριολεκτικά την εικόνα της πόλης και θα οδηγήσουν το δήμο μας με βεβαιότητα στη τροχιά της ανάπτυξης δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας περιοδικού και μόνιμου χαρακτήρα και των οποίων οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν εντός των προσεχών 2-3 μηνών είναι:

.Η κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου(έναντι του Σκλαβενίτη) για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

. Η ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου στο Καστράκι με τη δημιουργία χώρων αναψυχής και περιπάτου προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

. Η αναπαλαίωση –επισκευή του εργοστασίου γύψου (γυψάδικο) στη Δραπετσώνα καθώς και η ανάπλαση του χώρου που το περιβάλλει προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ανωτέρω σπουδαία από κάθε άποψη έργα αποτελούσαν μόνιμες επιδιώξεις όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου και έμελε να υλοποιηθούν επί δημαρχίας Λουκά Τζανή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο……

Τέλος ο ικανός και αποτελεσματικός δήμαρχος της πόλης μας Λουκάς Τζανής κατά το διάστημα της θητείας του κατάφερε να αποσπάσει προφορικές και ενυπόγραφες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους  υπουργούς για:

. Τη κατασκευή υπόγειας σταθερής τροχιάς σύνδεσης της πόλης μας με το τερματικό σταθμό του μετρό στο Πειραιά (ελαφρύ μετρό).

. Τη κατασκευή της πολιτιστικής ακτής στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας .

. Τη κατασκευή και λειτουργία πίστας αγώνων  FORMULA 1 στη παραλιακή ζώνη Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Αυτές οι επιτυχίες  είναι φανερό πως ξεπερνούν κάθε όνειρο και κάθε φαντασία ακόμα και των πλέον απαιτητικών συνδημοτών μας.

Συνδημότισσες Συνδημότες

Συνεργαζόμενος με το συνδυασμό  «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» με υποψήφιο δήμαρχο τον επιτυχημένο, ικανό και αποτελεσματικό όπως αποδείχθηκε δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή, θα συνεχίσω με ανιδιοτέλεια να μάχομαι για το καλύτερο της πόλης που όλοι αγαπάμε.

Η δική μου προσωπική γνώση και εμπειρία, η επάρκεια μιας πλειάδας καταξιωμένων και έμπειρων κοινωνικών και αυτοδιοικητικών στελεχών που τιμούν το ψηφοδέλτιό μας, μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα των νέων σε ηλικία και σε ιδέες νέων υποψηφίων που επίσης τιμούν το       ψηφοδέλτιο μας και κυρίως η αποδεδειγμένη  ικανότητα του δήμαρχου Λουκά Τζανή αποτελούν τη σιγουριά της επιτυχίας στη νέα 5ετία. Μπορούμε, θέλουμε και γνωρίζουμε τον τρόπο να καταστήσουμε τη πόλη μας πρότυπο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δημιουργίας.

Μπορούμε. Θέλουμε και έχουμε την ικανότητα να καταστήσουμε το δήμο μας, πόλο ανάπτυξης, απασχόλησης και προκοπής.

Σε αυτή τη μεγάλη φιλόδοξη και ευγενική προσπάθεια μας που αποσκοπεί σε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας σε καλώ κοντά μας συνοδοιπόρο, συναγωνιστή και συμμέτοχο.

Έλα και συ μαζί μας για να κάνουμε την πόλη ανθρώπινη και λειτουργική.

Έλα και συ μαζί μας γιατί το παρελθόν μας εγγυάται το καλύτερο για το μέλλον  της πόλης μας.

Έλα και συ μαζί μας για να πάει η πόλη με σιγουριά μπροστά.

 

*Γιώργος Χάσκας , , πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος