Διάλεξη στον Πειραιά για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς

dialexi gia paidiko statmo

Με ιδιαίτερη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «ομαλή προσαρμογή στο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Άγχος αποχωρισμού και προσκόλληση στη μητέρα».
Ομιλήτρια ήταν η Ευγενία Μαυρομάτη, Παιδοψυχολόγος των Βρεφονηπιακών Σταθμών Πειραιά, η οποία μετά την ομιλία της,  απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα γονέων, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μετάβασης και της προσαρμογής  των παιδιών από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του Παιδικού Σταθμού. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του τόνισε « εμείς, ως Δήμος, αλλά υποθέτω και ελπίζω και οι Ιδιωτικοί Σταθμοί, είμαστε η προέκταση της οικογένειας. Μαζί με την άξια Αντιδήμαρχό μου κα Σαρρή, έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά που αποδεικνύεται πολύ μεγάλη. Χωράει όλα τα παιδιά του Πειραιά που οι γονείς τους έχουν ανάγκη να τα στείλουν σε Βρεφονηπιακό Σταθμό. Γνωρίζουμε ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αυτή η ανάγκη μεγαλώνει. Γι΄ αυτό μεγαλώνουμε τις υποδομές για να τα υποδεχθούμε».  Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι « για όσους γονείς είστε πρώτη φορά κοντά μας, θέλω να σας καλωσορίσω  ξεχωριστά και να σας πω ότι,  στόχος μας είναι να ενημερωθείτε, για να αντιμετωπίσετε όσο καλύτερα γίνεται, την μετάβαση και την προσαρμογή του παιδιού σας, από την αγκαλιά σας στη δική μας αγκαλιά.
Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά στο νέο τους περιβάλλον και να βάλουμε γερά θεμέλια στο χτίσιμο της προσωπικότητάς τους. Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, μια καθημερινή μάχη θα έλεγα, όχι μόνο από μένα αλλά από όλες και όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μας,  με τη στήριξη και την αγάπη του Δημάρχου μας του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Αυστηρή προτεραιότητα έχουμε, να λειτουργούν σωστά οι Παιδικοί μας Σταθμοί και να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε ό,τι βοηθάει και στηρίζει το παιδί, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του».