«Επί ποδός» οι καθηγητές του Πειραιά

 

Σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. Πειραιά και της ΕΛΜΕ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε στα 9ο και 11ο Δημοτικά σχολεία Πειραιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε: Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, A΄ Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού, Σαλαμίνας και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αποφασίστηκε:

-Την Παρασκευή 23/2 στις 2 μ.μ. πραγματοποίηση κινητοποίησης των εκπαιδευτικών σωματείων στο κέντρο του Πειραιά για το ζήτημα των μισθών και της ακρίβειας με στόχο την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

-Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 2 μ.μ. κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στα Καμίνια για την ανάδειξη του ζητήματος της ακρίβειας στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

-Έκδοση και διανομή επιστολής προς τους γονείς των μαθητών μας όπου θα αναδεικνύεται η δύσκολη οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών και η άμεση σύνδεσή της με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

-Κατασκευή αφίσας και ανάρτηση πανό στις σχολικές μονάδες και σε επίκαιρα σημεία των πόλεων που θα υπογράφονται από τα εκπαιδευτικά σωματεία του Πειραιά και θα προβάλλουν το αίτημά μας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

-Κάλεσμα προς τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες (με απεργιακό αγώνα, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κ.λπ.) για την διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς και υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

-Συντονισμός και με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία του Πειραιά για τα ζητήματα των μισθών και της ακρίβειας.

-Επιστολή προς τους γονείς των Δημοτικών σχολείων που συνδέονται με το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά όπου θα εξηγούνται τα προβλήματα που δημιουργεί η μετατροπή του σε πειραματικό και θα απευθύνει πρόσκληση κοινού αγώνα.