Ζητά πύκνωση των δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές της Β’ Πειραιά

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Β ΠΕΙΡΑΙΑΕφ’ όλης της  « ύλης» ερώτηση για τις αστικές συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου , με αιχμή τις ελλείψεις στο σχεδιασμό και τα δρομολόγια στην εκλογικής της περιφέρεια ,η βουλευτής Β’ Πειραιώς της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη,   κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Η κυρία Γιαννακάκη ζητεί από τον υπουργό ολοκληρωμένο σχεδιασμό μεταμεσονύχτιας συγκοινωνίας, συχνότερα δρομολόγια σε περιοχές της Β’ Πειραιά και την απευθείας  σύνδεση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στην γραμμή ΜΕΤΡΟ Ανθούπολη-Ελληνικό και να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασηςτου ΤΡΑΜ στον Πειραιά.
.
Η μεταμεσονύχτια παράταση της λειτουργίας, Παρασκευής και Σαββάτου, των σταθερών αστικών συγκοινωνιών Αττικής, τονίζει ,  έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα θετική. Αλλά , επισημαίνει, δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μεταμεσονύχτιο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που να καλύπτει όλο το λεκανοπέδιο.
Επίσης , υπογραμμίζει ότι τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν την μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι ελλιπώς σχεδιασμένα και ανεπαρκή για την  κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ,αναφέρουν τις « οι ελλείψεις στον σχεδιασμό σύνδεσης της περιοχής με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος».