Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων τα Επιμελητήρια ζητά το ΕΒΕΠ

ebep

Να αναλάβουν τα Επιμελητήρια την όλη διαδικασία της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και να χαρακτηριστούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Ε.) , ζητά ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης.

Σε σχετική επιστολή του προς τον  Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κ. Μίχαλο, υπογραμμίζει «τη μοναδική δυναμική που διαθέτουν τα Επιμελητήρια να αποτελέσουν δομές, ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα».

Επισημαίνει ότι « η επιτυχής υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης – σημεία σταθμός για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας – φανερή απόδειξη του καθοριστικού ρόλου των Επιμελητηρίων – προκειμένου να αποτελέσουν, για μία ακόμη φορά, ένα αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, εμπλεκόμενα ενεργά στο έργο της ενίσχυσης και αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

Στην πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου σας να γίνει, όπως χαρακτηριστικά εξαγγείλατε, η Ελλάδα μια χώρα πράγματι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, το Ε.Β.Ε.Π., για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι, όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, δεδομένου του έμπειρου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν, να γίνουν τα «Κ.Ε.Π.» της επιχειρηματικότητας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων), αναλαμβάνοντας μία ακόμη ευθύνη στο πολύπλευρο έργο για την ανάπτυξη στη χώρα μας» καταλήγει στην επιστολή του .