Καταστροφικούς σχεδιασμούς της COSCO κατήγγειλε στη Βουλή , ο Ραγκούσης

 

 

Όχι μόνο να μη ψηφιζόταν η «σύμβαση-απάτη» ολοκλήρωσης της παραχώρησης στην COSCO, αλλά να απαιτούσε η κυβέρνηση να λάβει « νομικές δεσμεύσεις από την COSCO ότι επιπλέον της τήρησης της σύμβασης παραχώρησης και της υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων , θα πάψει να επιδιώκει την κατασκευή Ναυπηγείου, Mall, 4ου προβλήτα, καθώς και θα σεβαστεί τους αρχαιολογικούς  χώρους, και το φυσικό περιβάλλον της Α΄και Β΄Πειραιά» ζήτησε ο βουλευτής Β΄Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης ,  μιλώντας στη Βουλή .

Επίσης « να πάψει  η COSCO να στήνει μονοπώλια στη διαχείριση αποβλήτων και στον εφοδιασμό».

Ο κ. Ραγκούσης , προειδοποίησε ότι :

«-Η ίδρυση ναυπηγείου θα καταστρέψει τις θέσεις εργασίας 1000άδων εργαζομένων της μικρομεσαίας ναυπηγοεπισκευής κι εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Mall θα καταστρέψει τον εμπορικό κόσμο της Α’Πειραιά και της Β’Πειραιά.

Ο 4ο προβλήτας θα καταστρέψει την καθημερινή ζωή των πολιτών στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.

Ο μη σεβασμός στον αρχαιολογικό χώρο θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημία στη Σαλαμίνα και στον Πειραιά.

Τα μονοπώλια στη διαχείριση των αποβλήτων και στον εφοδιασμό καταστρέφουν τον ανταγωνισμό και την υγιή επιχειρηματικότητα .

-Σας προειδοποιήσαμε στις επιτροπές να μην προχωρήσετε στην κύρωση της Τροποποίηση της Σύμβασης παραχώρησης.

Όμως προχωρήσατε.

Είστε άξιοι της μοίρας σας.

Συνεχίζετε να εξαπατάτε την πειραική κοινωνία ,το Κοινοβούλιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν έχει προηγούμενο η αναφορά του κ. Σταϊκούρα , ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνιστά “αξιολογική κρίση” του δικαστηρίου .

Το Ελεγκτικό Συνέδριο στις αποφάσεις αναφέρεται ρητώς στο φάκελο και στη γνωμοδότηση του Δημοσίου για τη μη υπαιτιότητα της Cosco στη μη πραγματοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων» , ανέφερε μεταξύ άλλων .