Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Συγκέντρωση στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά πραγματοποιήθηκε ενάντια σ’ επίσκεψη αξιολογήτριας στο σχολείο, η οποία είχε κανονίσει ραντεβού για να αξιολογήσει νεοδιόριστη συνάδελφο. Η συγκέντρωση αυτή έγινε στα πλαίσια των αποφάσεων ΟΛΜΕ/ΕΛΜΕ ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.
Σ΄ανακοίνωση της , η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι ” οι συνάδελφοι που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του σχολείου την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη της αξιολογήτριας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση, στην τρομοκρατία και στον φόβο και στις απειλές που επιχειρούνται να επιβληθούν προκειμένου να εφαρμοστεί απρόσκοπτα η ατομική αξιολόγηση.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα της αξιολόγησης σαν ζήτημα που αφορά όλον τον κλάδο και κινητοποιούνται ενεργά για αυτό! Αποτελεί δύναμη και ελπίδα για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.
Είναι θετικό ότι η αξιολογήτρια αποφάσισε να αναβάλει την αξιολόγηση μετά την διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων.
Ακόμα πιο θετικό είναι ότι η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έπαιξε ρόλο στο να υπογράψουν αρκετοί συνάδελφοι το χαρτί της απεργίας-αποχής. Δείχνει ότι η συλλογική κινητοποίηση μπορεί να βοηθήσει για να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Να ενημερώνουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε περίπτωση επίσκεψη αξιολογητή. Να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι του σχολείου στις στάσεις εργασίας για να γίνονται συγκεντρώσεις στα σχολεία. Συλλογικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας”.