Κινητοποιήσεις της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τη γυναικοκτονία στα Καμίνια 

 

Ακόμα μία νέα κοπέλα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στα Καμίνια, περιστατικό που δυστυχώς δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Αυτή τη φορά ένας 25χρονος δεν δίστασε να πυροβολήσει και να σκοτώσει τη 19χρονη σύντροφό του ισχυριζόμενος πως την ζήλευε, καθώς και ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Με αφορμή αυτήν την εγκληματική ενέργεια η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά και μέλη των Ο.Μ. του ευρύτερου Πειραιά συμμετείχαν  σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας.

Για τον ίδιο λόγο βρέθηκαν στα Δικαστήρια Πειραιά. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που  οι γυναίκες θα είναι ελεύθερες από την πατριαρχία. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Κάθε μέρα του χρόνου η βία με έμφυλο πρόσημο και η αποτρόπαιη έκφρασή της, η γυναικοκτονία, σαρώνει τις ζωές των γυναικών και των θηλυκοτήτων. Κάθε μήνα κατά μέσο όρο στην Ελλάδα μία γυναίκα χάνει τη ζωή της από αντρικό χέρι. Μέχρι σήμερα και μόνο φέτος στη χώρα μας  θρηνούμε τα  θύματα  17 γυναικοκτονιών κι ακόμα η κυβέρνηση δεν τολμά να αναφέρει καν τον όρο «γυναικοκτονία», πόσο μάλλον να θεσμοθετήσει  την  ποινική  αντιμετώπιση  του  φαινομένου.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά  έχει αναδείξει και έχει προτείνει σειρά από μέτρα και ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της πρόληψης φαινομένων έμφυλης βίας και της αποτρόπαιης πράξης των γυναικοκτονιών, όπως και της οριζόντιας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.