Μήνυμα στήριξης στους εκπαιδευτικούς του Περάματος από τους υποψηφίους βουλευτές  του ΚΚΕ Μπενετάτο-Παπαοικονόμου

 

 

Επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Περάματος πραγματοποίησαν  οι  υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Β’ Πειραιά, Μπενετάτος Στέλιος και Παπαοικονόμου Στέλλα.

Στη συζήτηση που έγινε με τους εκπαιδευτικούς, οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν πως σε αυτές τις εκλογές « κριτήριο για το λαό πρέπει να είναι, όχι ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιτίθεται στα δικαιώματα του, αλλά πόσο ισχυρό θα είναι το κόμμα που θα συγκρουστεί μαζί της, θα απαντήσει μαζί με τον λαό στην επίθεση για τις ανάγκες και τη ζωή του. Κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού, κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν την πείρα τους από όλα τα προηγούμενα χρόνια, να καταδικαστεί η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ, ξέροντας πως έτσι θα δυναμώσουν οι ίδιοι. Γιατί η πείρα των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα και από τους εκπαιδευτικούς βεβαιώνει πως το Κομμουνιστικό Κόμμα θα βρεθεί δίπλα στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και του λαού».

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τους , « στη συζήτηση αναδείχθηκε η δράση του ΚΚΕ και μέσα στη βουλή, με σχετικές τροπολογίες και προτάσεις, όπως για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για τα ζητήματα της παιδείας.

Αντίστοιχα για την απαράδεκτη αξιολόγηση, που προωθούν οι κυβερνήσεις κι έχει καταδικαστεί από τους εκπαιδευτικούς.

Σε αυτό το φόντο απασχόλησε τη συζήτηση και η παραπομπή του διευθυντή του σχολείου στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή υλοποίησε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο πλαίσιο της απεργίας αποχής της ΕΛΜΕ- Πειραιά, ενάντια στον θεσμό των μεντόρων- συντονιστών».

Η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. και οι υποψήφιοι βουλευτές του τόνισαν πως θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με όποιο τρόπο, ώστε να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη του διευθυντή του σχολείου και όλες οι σχετικές διώξεις.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και ειδικά στην πόλη του Περάματος, όπως το αίτημα της ΕΛΜΕ Πειραιά για την δημιουργία τμημάτων ένταξης στα Γυμνάσια του Περάματος, μια ανάγκη που μένει ακάλυπτη για 125 μαθητές στο Πέραμα.

Ένα αίτημα το οποίο, υπογράμμισαν,  στήριξε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και το κατέθεσε ως αναφορά, ώστε να δοθεί και απάντηση από τον Υπουργό Παιδείας.