Μουσείο Εθνικής Αντίστασης  στη Νίκαια

αρχείο λήψης

 

Στη ίδρυση Μουσείου Εθνικής Αντίστασης προχωρά ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιάς και με την ευγενική υποστήριξη της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (Ε.Δ.Ι.Α). Τα εγκαίνια του Μουσείου  ( Π. Τσαλδάρη185-187) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Σε δήλωσή του , ο  Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη ,Γιώργος Ιωακειμίδης , τόνισε: «H μνήμη και η τιμή στους ήρωες του αλβανικού έπους είναι ιστορικό χρέος και ευθύνη απέναντι σε μια παράδοση αιώνων που θέλει τον Έλληνα να αμύνεται και να μάχεται για την ελευθερία του.

Η πόλη μας είχε την ιστορική τιμή να βρεθεί στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα για την ελευθερία, σήκωσε την Ελλάδα ψηλότερα κι έγινε φωτεινό σύμβολο Αντίστασης. Αυτή την ιστορική κληρονομιά, αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη έχουμε την ιερή υποχρέωση αφενός να τη διατηρήσουμε ζωντανή κι αφετέρου να την μεταλαμπαδεύσουμε στις νεώτερες γενιές της πόλης μας ώστε να γνωρίζουν την ιστορία της πόλης και να αισθάνονται περηφάνια γι’αυτή».