Μ.Δερτούζος : Είστε ανίκανοι πολιτικά να  διαφυλάξετε τον πολιτιστικό θησαυρό της Σαλαμίνας

 

 Ο κ. Παναγόπουλος μαζί με την κα Μαγιάτη και τον Κ. Γκίνη επισκέφθηκαν τον Αρχαίο λιμένα και έδωσαν ΟΡΚΟ ΤΙΜΗΣ να αναδείξουν τον αρχαιολογικό θησαυρό, γιατί η ιστορία της Σαλαμίνας είναι μοναδική!!!!.

Αυτά είπαν και έγραψαν και φωτογραφήθηκαν στην πάγια τακτική τους.Δυστυχώς όμως τα πεπραγμένα τους, τους διαψεύδουν και αποδεικνύεται ότι είναι πολιτικά ανίκανοι να διαφυλάξουν τον αρχαιολογικό μας πλούτο για τους πιο κάτω λόγους:

1. Με την παρουσία του κ. Παναγόπουλου στην ΕΣΑΛ της 25/9/2019 συμφώνησαν σημεία και τέρατα και παράδωσαν τον Αρχαιολογικό χώρο στα μεγάλα συμφέροντα χωρίς να αντιδράσουν.

2. Δεν υλοποιούν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για Περιβαλλοντικό έλεγχο στον Ιστορικό τόπο

3. Δεν έχουν το πολιτικό σθένος να εναντιωθούν στον ΟΛΠ ο οποίος δεν έχει καμία δικαιοδοσία στη Σαλαμίνα και ούτε φυσικά συμπαραστάθηκαν στην μηνυτήρια αναφορά που έχουμε κάνει κατά του ΟΛΠ

4. Δεν αντέδρασαν όταν η κα Μενδώνη αποκάλεσε τον Τύμβο Λεγόμενο

5. Επί δύο χρόνια παρέμειναν απλοί θεατές βλέποντας τον Ιστορικό λιμένα που σήμερα επισκέφθηκαν , να μετατρέπεται σε Νεκροταφείο πλοίων.Αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για να σταματήσουμε το Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό έγκλημα!!!.

6. Αποφάσισαν τόσο ο κ. Δήμαρχος , (γνωμοδότησε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ) όσο και η κα Μαγιάτη (ενέκρινε στο Κοινοτικό Συμβούλιο) να παραδώσουν δημόσια περιουσία, Απολύτου Προστασίας , έκταση δασική και Αναδασωτέα στο Ναυπηγείο Μπεκρή , ενώ έκλειναν τα μάτια στην παρανομία που ήδη έχει διαπραχθεί με την περίφραξη του οικοπέδου. Τους σταματήσαμε αφού καταθέσαμε  μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα

.Αντί λοιπόν να απολογηθούν στο λαό της Σαλαμίνας για τα πολιτιστικά «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει , φωτογραφίζονται και υπόσχονται.

ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟ.

Συγχαρητήρια στον κ. Λώλο για την διαχρονική του προσφορά για ανάδειξη του Αρχαιολογικού μας πλούτου

Μάνος  ΔερτούζοςΔημοτικός Σύμβουλος