Νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους ,  ζητούν βουλευτές της ΝΔ

1_1

 

Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους Δήμους, όπως κάθε χρόνο, ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών 22 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Οι Βουλευτές επικαλούμενοι την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η κοινή υπουργική απόφαση που παραχωρούσε τις παραλίες στους Δήμους, τονίζουν τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν κατά την τουριστική περίοδο επισημαίνοντας πως εάν οι Δήμοι δεν έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών, αφενός δε θα έχουν  την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό τους και αφετέρου δε θα υπάρχουν υποδομές και υπηρεσίες όπως η παροχή ύδρευσης.

Η ερώτηση των 22 βουλευτών έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται παράνομη η ΚΥΑ που παραχωρούσε, όπως κάθε χρόνο, τις παραλίες στους Δήμους για την τουριστική περίοδο, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Πέρα από την απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το δημόσιο, υπάρχει ζήτημα και με την παροχή υπηρεσιών και υποδομών προς τους επισκέπτες μας αλλά και τους πολίτες.

Αν οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών ,είναι σαφές ότι δεν θα έχουν την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό τους, ενώ δε θα υπάρξουν υποδομές και υπηρεσίες, όπως η παροχή ύδρευσης, οι ναυαγοσώστες κ.α

Με δεδομένο ότι η συνεδρίαση του ΣΤΕ για να εκδοθεί η τελική απόφαση έχει προσδιοριστεί για τις 3 Ιουνίου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί η τουριστική περίοδος με ανυπολόγιστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και για την εικόνα των παραλιών και του τουρισμού μας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 1. Εάν προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 1. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
 2. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ
 3. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΜΑΓΝΗΣΙΑ
 4. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΑΡΚΑΔΙΑ
 5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ
 6. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 7. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 8. ΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΚΟΡΙΝΘΙΑ
 9. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 10. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΑΧΑΪΑ
 11. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 12. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ- ΠΡΕΒΕΖΑ
 13. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΕΒΡΟΣ
 14. ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ- ΚΕΡΚΥΡΑ
 15. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΛΑΣΙΘΙ
 16. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
 17. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 18. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ- ΛΕΣΒΟ
 19. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΛΑΚΩΝΙΑ
 20. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
 21. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 22. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΗΛΕΙΑ
 
 

About the author

More posts by