Ο  Γ. Φλωρίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καραμπελιά στον Πειραιά

 

 

Οι ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ και η πειραϊκή αμκε ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ διοργανώνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά,  την Τρίτη 24 Ιανουαρίου  στις 19.00, την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «1909-1922 Επανάσταση και Αντεπανάσταση στην Ελλάδα»

Συζητούν οι : Γιώργος Φλωρίδης, πρ. υπουργός, δικηγόρος- Μελέτης Μελετόπουλος, Συγγραφέας, Δρ. Κοινωνιολογίας -Μανώλης Εγγλέζος, δικηγόρος, Άρδην Πειραιά και ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης

Η περίοδος 1909-1922 σημαδεύτηκε από μια φυγή προς τα μπρος του Ελληνισμού, αλλά και από μιαν εσωτερική διαπάλη των πιο ζωντανών του στοιχείων του λαού μας με τις δυνάμεις του μικροελλαδισμού. Η απόπειρα συμπερίληψης των ελληνικών πληθυσμών στο Ελλαδικό κράτος έμεινε ανολοκλήρωτη με την κατάρρευση του Μικρασιατικού μετώπου.

Τις συνέπειες των τότε γεγονότων βιώνουμε και σήμερα με έντονο τρόπο, έτσι ώστε το βιβλίο του Γ. Καραμπελιά να καθίσταται επίκαιρο, πέραν της ιστοριογραφικής του αξίας, και ως ανάλυση της σημερινής τουρκικής επιθετικότητας.