Ο Κορυδαλλιώτης πρόεδρος των Πρατηριούχων μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά

 

Συνεχίζει την προσφορά του στα κοινά ο Κορυδαλλιώτης Νίκος Παπαγεωργίου, ενώνοντας δυνάμεις με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου – ένας από τους πιο δραστήριους, εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους του λεκανοπεδίου-   θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά*.

Η προσφορά του Νίκου Παπαγεωργίου στη βελτίωση της καθημερινότητας είναι μεγάλη, καθώς ο ίδιος υπηρετεί διαχρονικά και από κάθε θέση το κοινό συμφέρον.

Με ενεργό ρόλο και ανιδιοτέλεια συμμετέχει σε επαγγελματικές ενώσεις και εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα! Όπως δηλώνει συχνά ο ίδιος «Προτεραιότητά μου, να κάνω με κάθε τρόπο καλύτερη τη ζωή όλων και των παιδιών μας».

Στον Κορυδαλλό είναι γνωστός ως ο περιφερειακός σύμβουλος που έκανε αληθινό και μετρήσιμο έργο για την πόλη μας. Εδώ και τέσσερα χρόνια, με τη συμβολή του, η Περιφέρεια πραγματοποιεί έργα καθημερινότητας παντού. Μερικά από αυτά είναι: η φωταγώγηση δρόμων, η ενεργειακή αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, αλλά και η ουσιαστική, διακριτική στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας μέσω του ΤΕΒΑ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα του έργου του στην τοπική κοινωνία μας είναι:

-Το Βιοκλιματικό Πάρκο στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών.

Πρόκειται για έναν χώρο που δημιουργήθηκε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και απολαμβάνουν έκτοτε καθημερινά μικροί και μεγάλοι.

-Η ανάπλαση της Καραολή & Δημητρίου

Πρόκειται για έναν δρόμο πρότυπο, καθώς σχεδιάστηκε και αναπλάστηκε έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι όσοι συμπολίτες μας έχουν αναπηρίες.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ευρέως γνωστός έξω από τα όρια της περιοχής μας ως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, καθώς συχνά φιλοξενείται σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

Επιπλέον, από το 2020 είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Από το 2018 έως σήμερα, είναι εκλεγμένος Α’ Αντιπρόεδρος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Δήμων Πειραιά, διεκδικώντας δικαιότερες και καλύτερες συνθήκες για τον κλάδο των επιχειρήσεων.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, οι πολίτες της Α’ και Β’ Πειραιά εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, εκλέγοντάς τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική».

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής τον εμπιστεύτηκε, ορίζοντάς τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού ‘’Νέα Μητροπολιτική Αττική’’, αλλά και Πρόεδρο σε Επιτροπές Παρακολούθησης έργων που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Παράλληλα, είναι Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τους τομείς:

–           Βιομηχανίας – Ενέργειας – Φυσικών Πόρων

–           Επενδύσεων – Επιχειρήσεων – Επιμελητηρίων

Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ενώ το διάστημα 2019-2021  ήταν Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας. Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στον Κορυδαλλό, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι σήμερα.

Ο πατέρας του Κωσταντίνος Παπαγεωργίου κατάγεται από τη Λάρισα και η μητέρα του Κωνσταντίνα Τσιανάκα – Παπαγεωργίου από την Καρδίτσα.

Είναι πτυχιούχος Ηλ.Μηχανικός ΑΤΕΙ και τελειόφοιτος Ηλ. Μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακό MSC στη Δημόσια Διοίκηση.

Από το 2001 έως και σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας, λειτουργώντας το Πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Γρ. Λαμπράκη 237 κι αυτό στην οδό Αθηνάς 46.

Είναι παντρεμένος με την Τέτα Νικολάου, με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης και τη Μικρά Ασία.  Έχουν μία κορούλα, την Ισαβέλλα – Μαρία.

 

*Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στους Δήμους:Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Περάματος