Ο Μώραλης στην παρουσίαση παραμυθιού για την ανακύκλωση 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για την παρουσίαση του παραμυθιού της δημοσιογράφου-συγγραφέα κυρίας Λίας Λάππα, «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας», στο πλαίσιο καινοτόμου εκπαιδευτικού βιωματικού προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Ο κ. Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ,Παναγιώτη Ρέππα, συζήτησε με τους μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου, περιγράφοντάς τους τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Να σημειωθεί ότι, το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 40 τάξεις δημοτικών σχολείων του Πειραιά.

Μετά την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σήμερα είχα πρωινή συζήτηση με τους μαθητές της 4ης δημοτικού στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Αφορμή ήταν το «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας», ένα παραμύθι που δημιουργήσαμε με τη συγγραφέα κα Λία Λάππα για να μαθαίνουν τα παιδιά τα οφέλη της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι που υλοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ρέππα σε 40 τάξεις δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Τα παιδιά αυτής της γενιάς διδάσκονται θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση, γνωρίζουν πλέον πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια το στοίχημα της ανακύκλωσης θα έχει κερδηθεί στον Πειραιά.

Και επειδή πλέον η πόλη μας είναι μία καθαρή πόλη, αυτό που κυρίως μας απασχολεί είναι η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης.  Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να αυξήσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης, που είναι και το μείζον για όλη τη χώρα και όχι μόνο για τον Πειραιά. Να ευχαριστήσω την κα Λάππα για όλη την προσπάθεια και τη συμμετοχή της».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Ρέππας, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο και αρκετά μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Θα επισκεφτούμε σαράντα σχολεία, θα συνομιλήσουμε  με περίπου 2.500 μαθητές. Μοιράζουμε το παραμύθι που έχει γράψει η κα Λάππα δωρεάν στα παιδιά. Μέσα από το παραμύθι τα παιδιά μαθαίνουν για τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και για την καθαριότητα γενικώς.

Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει να ενημερώσουμε τους πολίτες και βασικά τα παιδιά για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Όπως είπε ο δήμαρχος, τα προβλήματα γύρω από την καθαριότητα έχουν πλέον λυθεί, οπότε στόχος μας είναι η αύξηση της ανακύκλωσης. Να σημειώσω ότι, η ανακύκλωση έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια στην πόλη και προχωράμε με ακόμα περισσότερες δράσεις γύρω από αυτόν τον τομέα».

Η συγγραφέας του παραμυθιού κυρία Λία Λάππα, δήλωσε:

«Να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά, ειδικά τον δήμαρχο γιατί είναι ανοιχτός σε τέτοιες προτάσεις και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Θέλω να πω ότι μέσα από αυτό το παραμύθι πραγματευόμαστε τη φιλία, την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

Αλλά στον Δήμο Πειραιά γίνεται και κάτι άλλο εξαιρετικό. Βάζουν το σποράκι της δημιουργικής σκέψης για να γίνει μετά και δημιουργική γραφή και να γράψουν τα παιδιά το παραμύθι τους. Ήδη έχουμε συλλέξει αρκετά παραμύθια».