Περιόδευσαν Κατηφές και Μπενετάτος, στο Δημαρχείο και  σε μαγαζιά, στη Νίκαια

 

Ο Παναγιώτης  Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη, περιόδευσε στα μαγαζιά στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Νίκαια.

Συζήτησε με τους αυτοαπασχολούμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως την υψηλή φορολογία, τη ακρίβεια, τη δυσκολία να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κόμμα όλο το προηγούμενο διάστημα, καταλήγοντας ότι δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν σωτήρες. Τους κάλεσε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους για να στοχεύσουν όλοι μαζί τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Να αξιοποιήσουν και την ψήφο τους σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας το μόνο Κόμμα που και μετά τις εκλογές θα είναι το αποκούμπι τους.

Ο Στέλιος Μπενετατος, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά, και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, περιόδευσε στα μαγαζιά της οδού 7ης Μάρτη 1944, καθώς και στον εμπορικό δρόμο Βουρνόβα στη Νεάπολη. Μίλησε με αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και εργαζομένους για θέματα που αγγίζουν κάθε πλευρά της καθημερινότητας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την ενεργειακή φτώχεια, την καταστολή, τις τραγικές ελλείψεις σε υγεία και παιδεία, αλλά και στις συνοικιακές υποδομές, την απουσία ουσιαστικού σχεδίου για τη βελτίωση των όρων ζωής τους.

Με το υλικό του ΚΚΕ στα χέρια, συζητήθηκε η παρουσία του Κόμματος σε κάθε μικρή και μεγάλη εστία αγώνα, η ανάγκη διεκδίκησης για χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, αλλά και οι προτάσεις του ΚΚΕ, για ουσιαστική αύξηση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών, τις οποίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν ασυζητητί. Τόνισε την κρισιμότητα της παρουσίας καθενός και καθεμιάς στους αγώνες για ζωή και δικαιώματα, αλλά και τη σημασία της εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ για την ισχυροποίηση των αγώνων του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Επίσης ο Παναγιώτης Κατηφές, με τους δημοτικούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αγγελινιάδη Γιάννη και Κόνιαρη Σίτσα, επισκέφθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι αλλαγές που έχουν διαδοχικά συνδιαμορφώσει στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και πως αυτές έχουν επιδράσει στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το λαό.

Ο Παναγιώτης Κατηφές κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθμίσουν τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, όχι μόνο για την Τοπική Διοίκηση αλλά για το σύνολο της ζωής μας και να ενισχύσουν το ΚΚΕ που την επόμενη μέρα των εκλογών όσο πιο ενισχυμένο είναι, τόσο πιο αποδυναμωμένα θα είναι τα κόμματα που πορεύονται στην στρατηγική του κεφαλαίου και έχουν συνδιαμορφώσει την αντιλαϊκή καθημερινότητα.