Περιόδευσε ο Αμπατιέλος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Περιοδεία στη  Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Πειραιά και Γραμματέα της ΤΕ Πειραιά του κόμματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ , ο κ. Αμπατιέλος ανάμεσα σε άλλα « κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το όποιο πιο δυνατό θα μπορέσει από ακόμη καλύτερη θέση την επόμενη μέρα να είναι στο πλάι των εργατών και του λαού.

Στάθηκε στην πείρα που έχουν οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο και δείχνει ότι μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να κατακτήσουν καλύτερο μεροκάματο και συνθήκες δουλειάς. Πείρα επίσης που τους επιτρέπει να δουν το ποιος θα είναι δίπλα τους και ποιοι απέναντι στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα που θα συνεχίζουν να παλεύουν για να βελτιώσουν την ζωή τους».

Ο κ. Αμπατιέλος έφερε αντίστοιχα παραδείγματα και από άλλους κλάδους όπως των λιμενεργατών στις «γειτονικές» προβλήτες στην COSCO, που παρά τις σχετικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στα ΒΑΕ, τόσο με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και επί ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Αυτά και άλλα παραδείγματα επισήμανε «καταδεικνύουν πως τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν με τα “μπούνια” το μεγάλο κεφάλαιο».

«Έχουν συμφωνία στα σημαντικά και στα βασικά», τόνισε «όπως στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία που συμπληρώνει ένα χρόνο, συμφωνία που δεν κρύβεται παρά τις κοκορομαχίες στα κανάλια μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά και του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα μάλιστα που η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν έρχεται να βαθύνει περισσότερο αυτήν την εμπλοκή και να μεγαλώσει περαιτέρω τους κινδύνους για το λαό μας».

Ακόμα, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεσα στελέχωση του ΠΕΔΥ Περάματος με το αναγκαίο προσωπικό. Οι παρευρισκόμενοι , σύμφωνα με την ανακοίνωση , χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που αφορά άμεσα στην υγεία αυτών και των οικογενειών τους.

Επίσης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι «το πρώτο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, του ΠΑΜΕ, προς το λαό της Τουρκίας έφτασε στον προορισμό του, μια όχι εύκολη αλλά ελπιδοφόρα υπόθεση που και σε αυτή οι κομμουνιστές δώσανε όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να παραδοθούν τα υλικά στους πληγέντες και όσους τα έχουν ανάγκη».