Πολιτική εκδήλωση ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ,  στο Πάρκο Σελεπίτσαρι

 

 

Ο Μήνας Υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο για να τιμήσει τις ταραχές του Stonewall το 1969. Αυτή η εξέγερση σηματοδοτεί την αρχή ενός κινήματος για την απαγόρευση νόμων και πρακτικών που εισάγουν διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.

Σήμερα, γίνονται παρελάσεις υπερηφάνειας, πικνίκ, πάρτι, εργαστήρια, συμπόσια και συναυλίες, που προσελκύουν εκατομμύρια συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους σκοπούς του μήνα Υπερηφάνειας είναι να αναγνωρίσει τον αντίκτυπο που είχαν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην ιστορία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

«Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν ψηφιστεί σημαντικοί νόμοι, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να φθάσουμε στην απαιτούμενη κοινωνική ισότητα. Στην κατεύθυνση αυτή, τα πολιτικά κόμματα και η τοπική αυτοδιοίκηση καλούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση συμπαράστασης και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η χώρα μας, όπως η επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα, της ίσης πρόσβασης στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και σε όλα πεδία στα οποία τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα βιώνουν διακρίσεις: στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, παντού!» τονίζουν σ΄ανακοίνωση τους, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Οι οποίες  οργανώνουν,, λίγες μέρες πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων Υπερηφάνειας στην Αθήνα, την Τετάρτη 15 του μηνός ,στιις 8μμ στο Πάρκο Σελεπίτσαρι (Ανδρέα Παπανδρέου), στο Κερατσίνι, εκδήλωση με θέμα: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων»

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:

Μιχάλης Καλογήρου (Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης)

Γιώργος Βασιλειάδης (Αναπληρωτής Γραμματέας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δικηγόρος)

Μαρία Γιαννακάκη (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης)

Βαγγέλης Σκούφας (Συντονιστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α΄ Αθηνών)

Στέλλα Μπελιά (Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, νηπιαγωγός)

Λευτέρης Δόγιας (Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά, Κοινωνικός Λειτουργός)

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το Facebook ( https://fb.me/e/1Yuw3Plq9 ) και από το κανάλι YouTube ( https://youtu.be/S3_qE_QUyAA ) της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.