Σε Αμπελάκια και Βασιλικά περιόδευσαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή στη Β’ Πειραιά, Παναγιώτη Κατηφέ και την δημοτική σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μαρία Παπαλευθερίο , επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Βασιλικών και το Λύκειο Αμπελακίων.

Σ΄ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: “Η τραγική κατάσταση με το κτιριακό επικρατεί χρόνια στα σχολεία του νησιού, και είναι φανερή και με μια απλή ματιά. Σε αυτά τα προβλήματα αναφέρθηκαν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί.

Κάποια από αυτά είναι, οι κοινές τουαλέτες, κοριτσιών και αγοριών που υπάρχουν για όλο το σχολικό συγκρότημα στο ΓΕΛ Αμπελακιων. Η λύση που δόθηκε σε πρόβλημα της σκάλας του κτιρίου που παρουσίαζε πρόβλημα στατικότητας, ήταν απλά να καταργηθεί!

Σε πολλά σημεία του σχολείου, υπάρχουν υποστυλώματα σαν αντισεισμική θωράκιση, χαρακτηριστικό παράδειγμα η αίθουσα διδασκόντων στο Λύκειο Αμπελακίων, παρότι ο Δήμος έχει, από ότι λέει μελετήσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Από την μεριά τους οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν, πως η συνεχής υποβάθμιση των σχολείων, της παιδείας συνολικά, είναι κατεύθυνση και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ και όλων των προηγουμένων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, στο έγκλημα στα Τέμπη, έχουν αποδείξει πως τα κέρδη τους είναι πάνω από τη ζωή μας. Αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο και στις επερχόμενες εκλογές, να ενισχυθεί το ΚΚΕ και οι αγώνες του, να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα”.