Στα ιατρεία του Οίκου Ναύτου περιόδευσαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή και εκ νέου υποψήφια στη Β’ Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου και τους υποψήφιους στην Α’ Πειραιά Νίκο Αμπατιέλο και Θανάση Ευαγγελάκη, επισκέφτηκε τα ιατρεία του Οίκου Ναύτου.

Με αφορμή την ερώτηση που είχε κάνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, για τα οξυμένα προβλήματα και την υποστελέχωση του Οίκου Ναύτου, https://m.902.gr/eidisi/voyli/302088/na-epilythoyn-ta-sovara-provlimata-toy-oikoy-naytoy, προβλήματα τα οποία παραμένουν και αυξάνονται, καθώς όχι μόνο δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις, αλλά λόγω συνταξιοδότησης υπάρχουν επιπλέον κενά τα οποία δεν αναπληρώνονται.

Σύμφωνα με τη σχετική  ανακοίνωση του ΚΚΕ , “χαρακτηριστική απόδειξη πως μπροστά στα κέρδη οι ανάγκες των ασφαλισμένων θυσιάζονται, είναι αυτό που κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πως αυτή την στιγμή δεν λειτουργούν τα αντιδραστήρια για την εξέταση βασικών δεικτών για σημαντικές παθήσεις, όπως για τον καρκίνο του προστάτη.

Αναφέρθηκαν στην ανάγκη να δημιουργηθούν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας παντού, που να καλύπτουν τις ανάγκες των ναυτεργατών και των εργαζομένων συνολικά, καθώς και να αξιοποιηθεί η περιουσία του «Οίκου Ναύτου» που έχει προέλθει από τον ιδρώτα των ναυτεργατών για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν πως στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι η απαξίωση της πρωτοβάθμιας υγείας, η ενίσχυση των εμπόρων της  υγείας και του φαρμάκου, γενικότερα των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική υγεία. Αυτό φανερώνουν και οι μειωμένες δαπάνες του προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Το ίδιο έγινε άλλωστε και με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού που το ΚΚΕ καταψήφισε και στη Βουλή, την ιδιωτικοποίηση των τρένων που είδαμε από πρώτο χέρι με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη. Δήλωσαν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επιτρέπεψει να μπει επίλογο συγκάλυψης στην τραγωδία όπως επιδιώκουν όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «τα εκατομμύρια κόσμου που κατέβηκαν στο δρόμο, κόσμος που απήργησε, το λιμάνι που νέκρωσε για άλλη μια φορά, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα και θα επιδιώξουμε να το κάνουμε πράξη και εγγύηση για αυτό είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού».

Φταίνε όλοι όσοι βάζουν το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Αναδείχθηκαν μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το πόσα Τέμπη αντικρύζουμε καθημερινά και στον Πειραιά, με τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στο λιμάνι και αλλού, τα ναυτικά εγκλήματα λόγω της πολιτικής της «απελευθέρωσης» και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου επιβεβαίωναν πως τα τελευταία 10 χρόνια έχοντας ζήσει όλες τις κυβερνήσεις, η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Πως οι ίδιοι με την προσωπική τους αυταπάρνηση πολλές φορές βάζουν πλάτη για να μπορεί να λειτουργεί ο οργανισμός.

Τέλος, οι βουλευτές συνομίλησαν και με σπουδαστές που κάνουν τη μαθητεία τους. Ανέφεραν πως πάγια θέση του κόμματος είναι να μην υπάρχει απλήρωτη πρακτική και μαθητεία. Κάλεσαν τους νέους να μην χαρίσουν την ψήφο τους στην αποχή, όπως αυτή καλλιεργείται τώρα από το σύστημα, φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της κυβέρνησης Μακρόν, που παρότι έχει εκλεγεί με μεγάλη αποχή, τίποτα δεν την εμπόδισε από το να περάσει και μάλιστα με διαδικασίες fast track το νέο αντιασφαλιστικό νόμο ενάντια στον οποίο δίνει ηρωική μάχη ο γαλλικός λαός μέσα από τα συνδικάτα του.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, το ιατρικό προσωπικό, τους ασφαλισμένους και τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί, να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης στηρίζοντας το ΚΚΕ, και στις κάλπες αλλά και στους αγώνες για μια κοινωνία που επίκεντρο θα  είναι ο άνθρωπος και όχι τα κέρδη”.