Στη Βουλή από τον Ραγκούση τα έργα της COSCO στην κεντρική λεωφόρο του Περάματος , με τα οποία διαφωνεί ο δήμος

 

 Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τo αίτημα του Δήμου Περάματος για την άμεση παύση του έργου της COSCO στην είσοδο της ήδη επιβαρυμένης πόλης του Περάματος.

 Με κατάθεση αναφοράς  ο κ. Ραγκούσης, απευθύνεται προς τους  υπουργούς  Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  ζητώντας απαντήσεις για την έναρξη εργασιών επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο ύψος του Νέου Ικονίου από την COSCO, που προκαλούν  κυκλοφοριακή συμφόρηση στον  μοναδικό  δρόμο εισόδου-εξόδου της πόλης  και ταλαιπωρία των ήδη επιβαρυμένων πολιτών, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη ενημέρωση του Δήμου και ιδίως σε μία περίοδο αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης εξαιτίας των παραθεριστών  που κινούνται από και προς τη Σαλαμίνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Δήμος Περάματος, και η Δημοτική Αρχή του , έχουν καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις (Περιφέρεια Αττικής, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ΟΛΠ κ.τ.λ.) πως για την εκτέλεση των έργων που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Περάματος οφείλουν -πριν προχωρήσουν στην υλοποίησή τους- να ενημερώνουν το Δήμο.

Επιπλέον, για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου διαφωνούν, ως Δημοτική Αρχή, τόσο με τον χρόνο όσο και τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνει το έργο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , επισημαίνει ότι ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης έχει ήδη ζητήσει από την COSCO να προβεί άμεσα στην προσωρινή διακοπή των εργασιών και να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα της, εκπονώντας μια διαφορετική κυκλοφοριακή μελέτη που θα λαμβάνει υπ’ όψιν της τις ιδιαιτερότητες της περιοχής , ενώ σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Περάματος θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει κάθε δραστηριότητα που προκαλεί επιπρόσθετη επιβάρυνση στους κατοίκους της πόλης.