Στη Νίκαια “εκπαιδεύονται βιωματικά στην τέχνη του σχετίζεσθαι»

 

Εργαστήρι Σχέσεων «Εκπαιδεύσου βιωματικά στην τέχνη του σχετίζεσθαι» διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων της. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου από τις 5.30 μ.μ-8.00 μ.μ. στο χώρο της βιβλιοθήκης (Αρκαδίου 23). Τον συντονισμό έχει αναλάβει η κ. Μαρία Κουρούπη (ψυχοπαιδαγωγός, life & business coach και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια), η οποία θα εστιάσει στους παρακάτω στόχους:

Εξάσκηση στις τεχνικές της αποτελεσματικής επικοινωνίας

Ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις σχέσεις

Υγιέστερη αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων

Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη συναναστροφή με νέα άτομα

Ανακάλυψη του αυθεντικού εαυτού και διερεύνηση του κοινωνικού κύκλου

Το Εργαστήρι Σχέσεων απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες 20-40 ετών και η είσοδος είναι  ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα: https://nikaiarentislib.wixsite.com/nikaia.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τα όριά τους, να εξασκήσουν τις έμφυτες κοινωνικές τους δεξιότητες και να χτίσουν μια γέφυρα επικοινωνίας με τους άλλους. Μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής, εμψύχωσης και ασφάλειας θα αξιοποιηθούν πρακτικά εργαλεία όπως: Βιωματικές ασκήσεις σε υποομάδες, Ice breakers και role playing, Κινητοποίηση σώματος-συναισθήματος-νου, Coaching τεχνικές επικοινωνίας και στοχοθέτησης.